Sinoplu duayen gazetecilerden Mustafa Genç yetkililere, eski çağlarda kale surlarından kente girişi sağlayan ve şu anda yok olan 6 kale kapısının tekrar hayat bulmasına yönelik öneride bulundu.

Genç sosyal medyada 'Yapılırsa İyi Olur' başlığıyla kaleme aldığı yazısında: "Kum kapısı, Tersane kapısı, Yenice kapısı, Tabakhane kapısı, Lonca kapısı, Deniz kapısı. Evet bu isimler Sinop kalelerinin içinde bulunan kale kapılarıdır.

Konuyu fazla uzatmadan özetlemek istiyorum. Eski Sinop'u çevreleyen kale surlarının içinde bulunan 6 kale kapılarının yerleri bellidir. Bu kale kapılarını yerlerine sembolikte olsa yapmamız mümkün değil mi? Sinop halkı ile birlikte buraya gezmeye, görmeye ve dinlenmeye gelen kişilere bu kale kapılarını göstersek iyi olmaz mı? Herhalde iyi olur. Bu işlem gerçekleştirildiğinde, Sinop Kale surlarının, Tarihi Sinop Cezaevinin önemi bence bir kat daha artar. Bu konuya Sinop Valiliği, Sinop Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Sinop Belediye Başkanı el atarsa işte o zaman bu işi biz olmuş biliriz. Bence zor bir işte değil. Gerçekleşecek olursa bütün Sinop halkı da memnun kalacaktır. Olursa da, olmazsa da yine teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. 

FİKRİNİZ ÇOK GÜZEL, KONUYU UĞRAŞMAYA DEĞER BULUYORUZ
Genç'in yazısına cevap fazla gecikmedi. Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu Valiliğin sosyal medya hesabından verdiği cevapta: "Sinop Kale Surlarını gün yüzüne çıkararak Sinop'umuzu bir kültür ve turizm şehri haline dönüştürecek ve marka şehir olma yolunda çok büyük ivme kazandıracak olan Şehir Meydan Projesi ile birlikte belirttiğiniz tarihi kale kapılarının da bulundukları yerlere sembolikte olsa yerlerini belli edecek şekilde konulmaları fikrinizi çok güzel ve uğraşmaya değer buluyor teşekkür ediyoruz. Bu konuyla ilgili gereken hassasiyetin gösterileceği hususunu bilmenizi isteriz" ifadelerini kullandı.

Editör: Vitrin Haber