2016 yılı III. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Kemal Cirit başkanlığında yapıldı.

Valilik Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Yüzer, Vali Yardımcısı ve Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar,  İlçe Kaymakamları, ilçe belediye başkanları ile yatırımcı kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. 

ÜRETİCİ KESİMİN BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR
Konuşmasında 2023 hedefleri doğrultusunda dünyaya ilan ettiğimiz prestij projelerinin hedeflerine tek tek ulaşacağını dile getiren Vali Cirit,  "Cumhuriyetin 100’üncü yılında kişi başına milli gelirin 25 bin dolara çıkaracaksak, 500 milyar dolar ihracat hedefini gerçekleştireceksek bunu bürokrasinin ildeki temsilcileri olarak sizlerin de katkısı olacaktır. Üretici kesimin başımızın üzerinde yeri olduğunu burada sizlerin önünde tekrardan vurgulamak istiyorum” dedi.

HALKA ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE HESAP VEREBİLMELİYİZ

15 gün önce başladığı Sinop Valiliği görevinde ilk koordinasyon kurulu toplantısının gerçekleştirildiğini söyleyen Vali Cirit sözlerini şöyle devam etti;  "Gerçekleştirilen bu koordinasyon toplantılarında yapılan projelerin haricinde yapılamayan projelerinde nedenleri ile birlikte bir sonraki toplantılarda anlatılmasını sizlerden istiyorum. Kamu bürokrasisinin de özel sektör gibi yıl sonunda bilançoların 2017 yılında kar etmiş olarak görme arzusunda olduğumu ve halka şeffaf bir hesap verilebilirliği de özellikle ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

BU PROJELERE NEDEN BAŞLANAMADI GÖRECEĞİM   
2016 yılı içerisinde yaklaşık 700 proje üzerinde çalışıldığını belirten Cirit, bu projelerden 328’inin devam etmekte olduğunu kaydetti. Cirit sözlerini şöyle sürdürdü ; " 276 projenin ise işe başlanılamadığına dair rapor var. Bu projelere neden başlanılamadığını bundan sonraki süreç içerisinde bende göreceğim. Bu toplam büyüklüğünde toplam 3 milyar dolarlık bir meblağa tekabül ettiğini görmekteyiz. Bu meblağın yaklaşık 400 milyonu da 2016 yılı içerisinde nakdi gerçekleşmenin yüzde 30’larda olduğunu ama fiziki gerçekleşmenin daha gerilerde olduğunu da ben özellikle yatırımcı arkadaşlarım için hatırlatma isteği hissettim. Nakdi kısımda olmasa bile fiziki kısımda yüzde 50’lik kısımda olmamız gerekiyor” 
Vali Cirit’in konuşmasının ardından İlimizde gerçekleştirdikleri projelerin kısa bir değerlendirmesi yapıldı. Ardından Projeler hakkında açıklamalarda bulunmak ve projelerin gerçekleşmesinde karşılaşılan sorunlara yönelik görüş ve önerileri değerlendirmek üzere Kurum ve Kuruluş Temsilcileri söz alarak Yatırım Teklifleri değerlendirildi.
 
Editör: Vitrin Haber