Sinop Açık Deniz Yelken Yelken Kulübü tarafından düzenlenen sertifika töreninde konuşan Vali Cengiz; "Önce bir kaç cümleyle Sinop ile ilgili gündemimize oturan konularla ilgili düşüncelerimi ifade edeyim.

Her Sinoplu gibi bende kendimi Sinoplu hisseden biri olarak derinden üzüldüğümü ifade etmek istiyorum. Bizim amacımız her zaman Sinop'un ismini iyi yerlerde duyurmak. Bu konuda gerçekten mücadele ettik mücadele etmeye de devam ediyoruz ve edeceğiz. İşte bu çabalardan biriside bugün düzenlenen bu etkinliktir. Böyle etkinliklerin amacı Sinop''u iyi yerlere taşımaktır. İnşallah bu olumsuz havayı Sinop en kısa zamanda silecektir, atacaktır. Sinop'un buna gücü ve enerjisi yeter. Çalışmaya devam biz işimize bakıcağız herkes işine bakacak iyi olacak inşallah sağduyunun hakim olmasını arzu ediyoruz. Yanlış yapmamak lazım" dedi. 

'Kimsenin Burnu Kanamadı'
Bu arada günler öncesinde güvenlik güçlerine verdiği talimatlarla olaylar sırasında, hem BDP'li vekillerin güvenliği sağlanmasında, hem de halkın emniyet güçleriyle karşı karşı gelmemesi için büyük çaba sarf eden Vali Cengiz, Sinop kamuoyundan büyük destek görüyor. BDP'li vekillerin her açıklamasında hedef tahtasına koyduğu Vali Dr. Ahmet Cengiz ve İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin'e Sinop halkı kadar STK'lar da sahip çıkıyor.

Her fırsatta valilik ve emniyeti suçlayan BDP'li vekiller halkı güvenlik güçlerinin kışkırttığını ve güvenlik güçlerinin halkı otobüslerle olay yerine taşıdığını iddia ediyordu. 
Editör: Vitrin Haber