Sağlık Bakanlığı "Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi" ile İçişleri Bakanlığı Genelgelerinde belirlenen kural ve önlemler doğrultusunda Sinop’ta vatandaşların kalabalık şekilde bulunabildiği pazaryeri, market, otogar, toplu ulaşım aracı, cadde sokak, park ve bahçeler, gibi yerlerde denetimler gerçekleştirildi. 

Sakarya Caddesinde üzerinde gerçekleştirilen denetimlerde Vali Erol Karaömeroğlu, Belediye Başkanı Barış Ayhan, İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Reyhanlıoğlu berber, kuaför ve güzellik salonları ile vatandaşların yoğun olduğu yerlerde vatandaşlara tedbirli olmaları ve maske, mesafe, hijyen kurallarına riayet etmeleri konusunda uyarılarda bulunuldu. 

EVLERİMİZDE İZOLASYONA DİKKAT EDELİM
Denetimler sonrasında açıklamalarda bulunan Vali Erol Karaömeroğlu, kış aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşların evlerde buluşmalara ağırlık verdiğini hatırlatarak, evlerde gerekli izolasyon kurallarına uymaları çağrısında bulundu. Karaömeroğlu; “İnsanlarımızda bilinç ve farkındalık oluşturmak amacıyla denetimlerimize devam ediyoruz. Vaka sayılarımız maalesef artıyor. Havaların soğuması ile birlikte vatandaşlarımız kapalı mekanlarda yoğunlaşıyor. Bununla birlikte evlerde toplanmalar, misafirlikler de artmaya başladı. Tabi bu durum vaka sayısında artışa neden oluyor. İnsanlarımızdan evlerinde de izolasyona dikkat etmeleri çağrısında bulunuyoruz. Riskli insanlarımızı evlerde de koruyalım.

Virüs eve girmiyor gibi bir hava var. Vakalarımızın yüzde 40’ı aile içi temas kaynaklı. Lütfen evlerimizde özellikle yaşlılarımızın olduğu evlerde izolasyona daha çok dikkat edelim. İnşallah maske mesafe ve hijyenle bu mücadeleyi kazanacağız. Bu mücadele ancak tedbirle kazanılabilir. Tüm vatandaşlarımızdan daha duyarlı ve tedbirli olmalarını bekliyoruz. Ev ziyaretlerine dikkat edelim. İl dışından gelenler ile mesafeye dikkat edelim. Cenazelere dikkat edelim, taziyelere gitmeyelim. Telefonla taziye geleneği oluşturalım. Taziyeler, cenazeler, ziyaretler bizim vaka sayımızı artırıyor. Mesafeye dikkat edelim” dedi.  


 

Editör: Vitrin Haber