SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

Sinop Üniversitesi rektörlük seçiminde en fazla oyu 75 oyla mevcut rektör Prof. Dr. Recep Bircan aldı. 

Sinop Üniversitesi'nde (SÜ) rektör adaylarının belirlenmesi için "Rektör adaylarının seçimle belirlenmesine ilişkin usul ve esaslar" çerçevesinde sandığa gitti. 

Ahmet Muhip Dranas Uygulama Oteli'nde gerçekleştirilen rektörlük seçimi sabah 09:30'da tüm adayların katılımıyla gerçekleştirilen toplantıyla başladı. Toplantı çoğunluğunun sağlanması ardından sandık kurulu oluşturuldu. Oy çoğunluğu ile oluşan sandık kurulunda; Prof. Dr. Temel Bayrak, Doç. Dr. Serdar Bektaş, Yard. Doç. Dr. Gökçe Yükselen Peler yer aldı. 

İşte sonuçlar
Daha sonra seçimlere geçildi. Oy kullanma işlemi saat 16:00'a kadar sürdü. 171 öğretim üyesinin oy kullanması beklenen seçimlerde 167 oy kullanıldı. Sandıktan 75 oyla mevcut rektör Prof. Dr. Recep Bircan birinci çıkarken, Prof. Dr. Sedat Karayücel 37 oyla ikinci, Prof. Dr. Nihat Dalgın 27 oyla üçüncü ve Prof. Dr. Kamil Demirci'de 25 oyla dördüncü oldu. 

Sandıktan daha önce adaylıklarını açıklamayan Prof. Dr. Osman Samsun, Prof. Dr. Ekrem Memiş ve Prof. Dr. Temel Bayrak'a da birer oy çıktı. 

Seçim sonrası konuşan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, “Üç kademeli rektör adayı belirleme aşamasının birincisini geçirdik. Ben tüm katılan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu güzel ortamı bizlere sağlayan idari personele de çok teşekkür ediyorum. Bu seçimler üniversitemiz ve Sinop’umuz için hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Seçim takvimi şöyle işleyecek: Sandıktan çıkan sonuçlar 9 Temmuz tarihinde YÖK'e gönderilecek. 10-12 Temmuz'da YÖK tarafından kurulacak komisyon rektör adaylarını inceleyecek. Konu, 23 Temmuz tarihinde YÖK genel kurulunda görüşülecek. 27 Temmuz tarihinde de YÖK tarafından belirlenecek 3 adayın ismi Cumhurbaşkanlığına sunulacak. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu üç isim arasından Sinop Üniversitesinin yeni rektörünü belirleyecek. 
  

Editör: Vitrin Haber