İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen İçişleri Bakanlığı İzleme Değerlendirme Projesi (İZDES) kapsamında Sinop'a gelen İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Sinop Valiliğini ziyaret etti. Burada ilk olarak Valilik şeref defterini imzalayan Ersoy, daha sonra basın mensuplarına çeşitli açıklamalarda bulundu.

Kamu hizmetlerinin kaliteli, hızlı, verimli ve ekonomik bir şekilde sunulması, yönetimde katılımın sağlanması, bürokratik süreç ve işlemlerin azaltılarak vatandaş memnuniyetini esas alan yönetim anlayışının ortaya konulması amacıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla "İZDES Projesi"nin hayata geçirildiğini belirten  İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, bu kapsamda illere çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi. 
Ersoy; “Bizim amacımız sorumlusu olduğumuz hizmetleri ülkemizin her noktasında en iyi şekilde vatandaşlarımıza yansıtmak. Değerli bakanımızın önderliğinde üzerine gittiğimiz her konunun vatandaşımızın memnuniyetini sağlayacak şekilde sonuçlanmasını sağlamak ve hepsinden önemlisi bugün içinde bulunduğumuz zor coğrafyada terörün ve savaş taktiklerinin her unsurunun üzerimizde ve çevremizde denendiği bir ortamda bu ülkeyi sadece bölgenin değil dünyanın en huzurlu ülkelerinden biri haline getirmek. Dünyanın en huzurlu şekillerinin Türkiye’de olmasını sağlamak. Bu gayretle çalışıyoruz. Milletimizin feraseti, sağduyusu ve desteğiyle de elhamdülillah çok büyük oranda bunu başarmanın hazzını ve mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bundan sonra da biz mücadelemize aynı kararlılıkta devam edeceğiz” dedi. 

TEŞKİLATIMIZI GÜÇLENDİRİYORUZ
Türkiye’de yaşanan 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında, emniyet teşkilatında yaşanan azalmanın zaman içerisinde telafi edildiğini ifade eden İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, ülke olarak terörle mücadele ve asayiş konularında önemli mesafe kat ettiklerini belirtti.
Ersoy; “Başta güvenlik hizmetleri olmak üzere, terörle mücadele olmak üzere, asayiş hizmetlimiz olmak üzere yaptığımız bütün hizmetleri bürokrasiyi en aza indirerek en hızlı ve en verimli şekilde vatandaşımıza sunarak her alanda bir memnuniyet oluşturmaya gayret göstereceğiz. Sinop ilimizde bugüne kadar bu hizmetlerimizin bu anlayışımız doğrultusunda sunulmasına emek veren bütün mesai arkadaşlarımıza başta değerli valimiz olmak üzere bütün ekibimize canı gönülden teşekkür ediyoruz. Teşkilatımızı hem ilimizde hem ilçelerimizde hepsinde güçlendirmek görevimiz. Ama hepiniz biliyorsunuz. 15 Temmuz gibi ihaneti yaşadık. Ondan sonra da bu birimlerimizde aklını ve beynini başka şeytanlıklara odaklamış, vatanını satan, milletine ihanet eden insanların emirlerine amade kılmış unsurları temizlemek gibi bir sorumluluğu yerine getirdik. Bugün itibariyle emniyet teşkilatında ancak sayısal anlamda 15 Temmuz rakamlarına ulaşabildik. Yaptığımız mücadeleler çerçevesinde önceliğimizin hem terörle mücadele bölgesine ve arkasından da büyük şehirlerimizdeki asayiş sorunlarına vermemiz lazımdı. 3. evrede inşallah bundan sonraki alımlarda bu bölgelerimizin çok daha rahat destekleyecek duruma geldik. Çünkü teşkilatımızı güçlendirmek bizim görevimiz. Bundan sonra daha kolay olacak inşallah” diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından Sinop Valisi Köksal Şakalar tarafından, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy’a Sinop’a özgü kotra maketi hediye edildi. 


 

Editör: Vitrin Haber