Sabiha Gökçen Havalimanı'nda İzmir-İstanbul seferini yapan bir yolcu uçağı, akşam saatlerinde iniş yaptıktan sonra pistten çıkarak toprak zemine kaydı. 3 kişinin hayatını kaybettiği kazada yaralanan 180 kişi hastanelere sevk edildi.

ANNE KIZIN SAĞLIK DURUMU İYİ

Bu arada pistten çıkan uçakta bulunan ve İzmir'de yaşadığı belirtilen Sinoplu anne Gözde Ç ile ve 5 yaşındaki kızı Cemre'nin sağ olarak kurtulduğu öğrenildi. Anne Gözde Ç'nin kırıkları olduğu belirtilirken, 5 yaşındaki kızının kazadan yara almadığı, anne-kızın durumlarının iyi olduğu kaydedildi.

ERFELEKLİ POLİS MEMURU YARALI

Ayrıca uçakta memleketi Sinop'a gelmek için yola çıkan Erfelekli Polis memuru 38 yaşındaki iki çocuk babası Ferhat Aydın ile yine Aydın ilinde yaşadığı öğrenilen Ceren Barçın'ın da olduğu öğrenildi. Polis memuru Kazadan yaralı olarak kurtulurken tedavisinin İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesinde tedavisinin sürdüğü belirtildi. Aynı uçakta bulunan Caren Barçı'nın (25) ise yara almadığı, hastanede yapılan tetkikler ardından taburcu edildiği bilgisine ulaşıldı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 80 yaralının hastanelere sevk edildiğini ölü sayısının da 3'e yükseldiğini açıkladı.

Uçakta 155'i Türk olmak üzere, 4 ABDli, 4 Çinli, 3 Iraklı, 2 İsrailli, 2 Kırgızistanlı, 1 İsveçli, 1 Suriyeli, 1 Lübnanlı, 1 Kazakistanlı, 1 Faslı ve 1 Türkmenistanlı yolcunun olduğu aktarıldı. Açelya isimli parçalanan uçağın Boeing 737-86J tipi olduğu belirtildi. 

Editör: Vitrin Haber