Sinop Belediyesi'nin Çukurbağ mevkisinden denize çöp döktüğü haberleri ve sonrasında Belediye Başkanı Baki Ergül'ün yaptığı basın açıklaması ardından AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpcü basın toplantısı düzenledi. İl Başkanlığı binasında teşkilat üyelerinin de katıldığı toplantıda konuşan İl Başkanı Çöpcü, Başkan Ergül'ü açıklamalarından dolayı sert bir dille eleştirdi. 

HADDİMİ DE BİLİRİM, HAKKIMI DA ARARIM
Belediye Başkanı Ergül'ün, 53 dakikalık basın toplantısında, denize çöp dökülmesi konusunu geçiştirdiğini ve kendi şahsını hedef alan açıklamalarıyla demogoji yaptığını söyleyen Ali Çöpcü sözlerini şöyle sürdürdü; "Pazartesi günü Belediye Başkanımız Sayın Baki Ergül bey 53 dakikalık bir açıklama yaptı. Ancak, Sinop Belediyesinin denize çöp dökme olayına sadece 1-2 dakika değinip başka konulara girerek, şahsıma sataşarak, demagoji yaparak bu olayın üzerini kapatmaya çalıştı. Baki beyin o 53 dakikalık basın toplantısında anlatmaya çalıştığı hiçbir şeyi anlamadım. Yerel gazetelerin haberlerinden notlarımızı aldık, neler söylemeye çalıştığını anlamaya çalıştık. Şahsıma; 'Sen kimsin ki?, haddin mi?, hakkın mı?, kispeti giy çık meydanda güreşelim' gibi, bir belediye başkanının üslubuna yakışmayan, bizlere seviyesinde olmamızı söyleyip, seviyesini bütün kamuoyuna paylaştığında gördük. Sen kimsin ki? diyor. Pardon siz kimsiniz?, Haddin mi hakkın mı? diyor. Haddimi de bilirim, hakkımı da bilirim. Yeri geldiği zaman hakkımı da savunurum. Kispet giy çık meydanda güreşelim diyor. Biz kispet giydik arkadaşlar. Meydanlarda çok güreştim. Karakucak, yağlı güreş yaptım. Meydanlarda çok güreş yaptım. Ama Baki bey kispet giydi mi bilmiyorum. Biz kispetimizi giydik, güreşimizi yaptık, kispetimizi duvara astık. Kispetin duvara asılmasını belki kendisi bilmeyebilir. Onu bir güreş hocamızdan öğrenebilir. Eğer güreş sevdası ve tutkusu varsa önümüzdeki Ekim ayında Boyabat er meydanında güreşebilir. Baki beyin güreş tutkusu şahsımı alakadar etmez. Sinop'ta denize çöp dökeceksiniz, yakalanacaksınız, 53 dakikalık basın açıklamanızda bunu iki üç kelimeyle geçiştirip şahsıma sataşarak, bu olayın üzerini örtmeye çalışacaksınız. Kusura bakmayın; buna müsaade etmeyiz. Biz Baki beye, sayın belediye başkanımıza şu soruyu sormak istiyoruz; denize çöp döktünüz mü, dökmediniz mi?. Sadece bu sorunun cevabını istiyoruz. 

GÖZLERİMİZE Mİ İNANALIM, ANLATTIKLARINA MI?

Yerel gazetelerde kendisi, 'böyle bir uyguluma söz konusu olamaz' diyor. Arkadaşlar biz gördüklerimize mi inanalım, anlattıklarına mı inanalım?. 53 dakikada hiç bir şeyi anlatamadı. Tabi biz bu olayı ve belediyenin yapmış olduğu farklı işleri takip ediyoruz. Burada bu konunun dışındaki konulara girmeyeceğiz. Biz başka konulara girip, Baki beyin demagoji yaparak bu olayın üzerini örtmeye çalışmasına müsaade etmeyeceğiz. Vizyonunuzun olmadığını söyledim. Misyonunuz da yokmuş. Bana vizyon dersi veriyor. Biz anlamını bilmediğimiz kelimeleri cümlelerde kullanmıyoruz. 

SAKARYA CADDESİNİN YÜZDE 75'İ KALKINMA BAKANLIĞI KAYNAKLI
Bakın Sakarya caddesinde bir proje var değil mi?. Yüzde Kalkınma Bakanlığımızca yüzde 75'i karşılandı. Yüzde 25'i de belediyenin bütçesinden karşılandı. Yüzde 75'i 1 milyon 200 bin TL, yüzde 25'i 500 bin TL ile Sinop'a böyle bir proje kazandırıldı. Bizde iktidar olarak destek verdik. Projeyi beğenenler var, beğenmeyenler var. Saygı duyarız, ilimize memleketimize hayırlı olsun deriz. Ama bana sorarsanız, bu projeyi beğenmedim, beğenmiyorum. Bu proje Sakarya Caddesine uygun bir proje değil. 

ORADA KARLA MÜCADELEYİ NASIL YAPACAKSINIZ?
2015 yılında çok ciddi bir kış mevsimi yaşadık. 2018 veya 2019'da böyle bir kış yaşayabilir miyiz?. Şimdi ben Baki beye ve bu projeye imza atan arkadaşımıza şu soruyu sormak istiyorum; 2015 yılındaki o kış mevsimini tekrar yaşarsak, Sakarya Caddesine 50-60 santim kar yağdığını var sayarsak, Sinop Belediyesi o caddede nasıl karla mücadele yapacak?. Siz Sakarya Caddesine böyle bir proje yaparken, buradaki esnafı düşünmeyerek, burada karla mücadele nasıl yapılır? bunu düşünmeyerek böyle bir projeye imza atarsanız, ben sizin vizyonunuzu projelerinize yansıtamadığınızı ifade ederim. Allah korusun Sakarya Caddesinde 50-60 santimetre kar yağdı, 2-3 noktada yangın çıktı, belediye olarak nasıl müdahale edeceksiniz? Ya da ambulansların gelmesi gerekti. Nasıl müdahale edeceksiniz? Biz topyekün ilimiz için iktidar-muhalefet ayrımı yapmaksızın çaba gösteriyoruz. Bu memleket bizim. İktidarın desteklerle yapılan projeler var. Bunları saymak istemiyorum. Bunu bilen biliyor.

BİZ YAPTIKLARIMIZI ANLATMIYORUZ
Şu anda belediyenin alanı içerisinde olan Küçük Sanayi Sitesinde bir çalışma var. O alandaki çalışmayı Sinop belediyesinin yapması gerekiyor. Biz sayın bakanımıza rica ettik. Küçük Sanayi Sitesi ve Organize Sanayi Bölgesi yönetimlerini sayın bakanımızla görüştürdük. Bu çalışmayı Sinop Belediyesi yapamaz, maliyetli bir çalışma dedik ve bakanımızdan rica ettik. Şu anda çalışma yapılıyor. Baki beyin belki haberi yok, bilgisi de yok. Bilgisi olsa arardı ve teşekkür ederdi. Biz anlatmıyoruz. Yaz mevsiminde Sinop kalabalık oluyor. Trafik kalabalık oluyor. Çözülür diye bekliyoruz. Akliman ve Hamsilos'a bu yollar yakışmıyor diye girişimde bulunduk. Önümüzdeki dönemde Akliman-Hamsilos yolu Turizm Bakanlığı ağına alınıp orası sıcak asfalt olacak. Baki beyin bilgisi var mı? yok. Söyledik mi? hayır. İktidar muhalefet fark etmez dedik. Biz bu memlekete hizmet ediyoruz. Böyle birçok çalışmamız var. 

NEREDE KALDI SİZİN TURİZME VERDİĞİNİZ DESTEK
Biz memleketimizin büyümesi gelişmesi için böyle çaba harcarken, gayret ederken Sinop Belediyesinin denize çöp dökme olayıyla karşı karşıya gelirsek kusura bakmayın. Bir basın toplantısı düzenleyip 53 dakikada sadece bir iki cümleyle 'biz denize çöp dökmedik' derseniz, biz bunu kabul etmeyiz. 
Sinop'ta turizm çalıştayları yaptık değil mi? Sinop turizm ve eğitimle gelişecek. Sinop'u marka şehir yapmak için uğraşıyoruz. Biz iktidar olarak böyle bakıyor ve muhalefetin de destek vermesini istiyoruz. Sinop'un turizmini dünyaya tanıtmak için uygulamalar, çalışmalar yapıyoruz. Ama bakıyorsunuz, sabah bir uyanıyorsunuz, televizyonu bir açıyorsunuz; Sinop Belediyesi denize çöp döküyor. Nerede kaldı sizin turizme vermiş olduğunuz destek. Bu kadar çalışmanın üzerini bir kamyon çöple kapattınız. Sinop Belediyesi, 'Ben denize çöp dökmedim' diyorsa, o zaman neden Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından neden 152 bin 925 TL idari para cezası kesildi ve belediye hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Bunu kamuoyuyla paylaşsın. Ya da o görüntüler ne?. Denize çöp dökme olayını kimseye kapattırmayacağız. 

BU SORUNU ÇÖZMEZSENİZ, ÇİZMEMİZİ GİYERİZ
Bu çöp sorunu oradan kalkmaz ise ve kamuoyu bilgilendirilmez ise, biz teşkilatımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, duyarlı vatandaşlarımızla elimize eldiveni, ayağımıza çizmeyi giyeriz ve o alana girip ellerimizle tek tek temizleriz. Kusura bakmayın. Biz turizmi canlandıracağız, eğitim için mücadele edeceğiz. Sinop'u İstanbul-Ankara gibi metropol şehirlerde fuarlar düzenlemesine yardımcı olacağız. Siz Çukurbağında denize çöp dökmekle meşgul olacaksınız. Bizim belediyelerimiz kültür merkezleri yapacak, büyük projelere imza atacak, siz denize çöp dökeceksiniz".

Basın toplantısı soru-cevap bölümüyle devam etti. Toplantıya Merkez ilçe Başkanı Fatih Özçelik, Kadın Kolları Başkanı Nurdan Altınkök, Gençlik Kolları Başkanı Doğan Can Al ile teşkilat üyeleri katıldı.
Editör: Vitrin Haber