Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz Sakatlar Derneği Sinop Şubesi olağan genel kuruluna katıldı. Türkiye Sakatlar Derneği olarak engelli bireylerin haklarını savunduklarını söyleyen Boyraz; “Dernek olarak Engelli olan insanların eşit yaşam koşullarını oluşturabilmek için mücadele ediyoruz” dedi. 

Türkiye Sakatlar Derneği Sinop Şubesi olağan genel kurulu yapıldı. Tek liste halinde gidilen genel kurulda mevcut başkan Ali Özmen yeniden başkanlığa seçildi. Türkiye Sakatlar Derneği Sinop Şubesi dernek binasında gerçekleştirilen olağan genel kuruluna Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz,  Türkiye Sakatlar Derneği Sinop Şubesi Başkanı Ali Özmen ile dernek üyeleri katıldı. Genel Kurul öncesi bir konuşma yapan Türkiye Sakatlar Derneği Sinop Şubesi Başkanı Ali Özmen, genel kurulun hayırlar getirmesini diledi. Özmen; “ 4’üncüsü düzenlenen olağan genel kurulumuzu gerçekleştirmek üzere bugün buraya toplandık. Genel Başkanımız Şükrü Boyraz ile gerekli görüşmeleri yaptık ve seçim sürecine başlıyoruz. 

Hepimiz için hayırlı ve uğurlu olsun” dedi. 
Divan kurulunun oluşturulması ile devam eden genel kurulda divan kurulu başkanlığına Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, başkan vekilliğine Mustafa Aydın, yazman ve katip olarak Ekrem Yaman seçildi. 


Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından bir konuşma yapan Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, canlının yaşadığı her yerde mutlaka engelli bireylerin de var olduğunun unutulmaması gerektiğini söyledi. Boyraz; “Canlının yaşadığı her yerde mutlaka engelli insanda, yaşlı insanda, çocuk, kadın ve erkekte vardır. Ama bu toplumun bir yaşayış biçimi vardır. ülkemizde maalesef engelli deyince evlerinde mahpus hayatı yaşar, ebeveynleri gönüllü gardiyanlık yapar. Yani istihdamda, eğitimde, sosyal yaşamda da fırsat eşitliği verilmez. Eğitim inşaların vazgeçemeyeceği, bir işe gireceği zaman, bırakın işi yolda yürürken bir sokağa gireceği zaman sokağın ismini okuyabilmek için bir eğitime ihtiyaç vardır. İşe girebilmek için eğitime, diplomaya ihtiyaç vardır. Bunlar olmadığı zaman sadece evde bir köşede olan diğer bir canlıdan hiçbir farkımız olmuyor.  İnsan olmanın olurunu bizden kısıtlayan yöneticilere karşı durabilmemiz, hakkımızı savunabilmemiz için 1960 yılında kurulan Türkiye Sakatlar Derneği çatısı altında örgütlenerek Türkiye genelinde bugün eğer engelliler çalışıyorsa, engelliler araba kullanıyorsa, engelliler iş bulup çalışıyorsa Türkiye Sakatlar Derneği'nin bunun altında imzası vardır” dedi. 

AVRUPA’YA GÖRE EN AZ 30 YIL GERİDEYİZ 
Tüm yapılan çalışmalara rağmen Türkiye’nin Avrupa ülkelerinin gerisinde kaldığına dikkat çeken Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, engelli bireylerin mücadelelerini bırakmamaları tavsiyesinde bulundu. Boyraz; “Avrupa’ya göre en az 30 yıl gerideyiz.  Bu 30 yılı azaltabilmemiz yada ortadan kaldırmamız için mücadele etmemiz lazım. Aş, iş, eş bulan engelli arkadaşlarımız bana ne, ben hayatımı kurtardım deyip arkasını dönüp giderse buradaki diğer arkadaşlarımız kendi kaderi ile baş başa kalır. İşe girmiş, eğitim almış olabilirsin biz önce insan olmanın mücadelesini veriyoruz. Yerel yönetici, kanun yapıcı yada kanun uygulayıcı çıkan yasaları uygulamamak için direniyor, bizi görmezden geliyorsa bizler kendimizi görünür kılmalıyız. O yüzden bizler Türkiye Sakatlar Derneği çatısı altındayız” diye konuştu. 

BİZ HEP BERABER OLURSAK BİR ŞEYLERİ BAŞARABİLİRİZ
Türkiye Sakatlar Derneği olarak insanların sakat kalmamaları için durmaksızın mücadele verdiklerini belirten Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, bu mücadeleye tüm insanların destek vermelerini istedi. Boraz; “Tek derdimiz ülkemizin hiçbir köşesinde insanların sakatlanmaması için mücadele etmek. Yani teröre, trafik terörüne, akraba evliliğine, iş kazalarına dur demek için bizler sokağa çıkacağız. Eğer toplum bizi görürse kardeşinin kızına oğluna almaktan çekinecek bizler bunları söylersek. Biz sokağa çıktığımızda şoför yada diğer yaya trafiğinde olan insanlar daha dikkatli olacak. Aman trafik kazasında insanlar sakat kalıyor diyecekler. Biz kol kola olup sokağa çıkarsak iş kazasını işveren yada iş verenin temsilcisi oradaki işçinin sakatlanmaması için önlemini daha çok alacak. Ama biz evlerimizde anamızın babamızın yaptığı mısır çorba kaynıyor evde deyip ona kanaat getirip evimizde durursak yada nasılsa ben kendimi kurtardım eşimi, işimi buldum, karnımda doyuyor geçinip gidiyorum, evde bakım alıyorum, sakatlık maaşı alıyorum bana ne Ahmet’ten, Fatma’dan diyorsak almış olduğumuz hakların hepsi birer birer kaybolacak. Şuan birçok haklarınız kayboluyor. Belki içinizde sakatlık maaşı alarak onunla geçinen ve kesilmiş olan arkadaşlarımız vardır. Biz bunun mücadelesini, savaşını veriyoruz, ama arkamızda kimse yok. Biz hep beraber olursak bir şeyleri başarabiliriz” dedi. 

TOPLUMUN İÇİNDE OLMAMIZ İÇİN GÖRÜNÜR OLMALIYIZ
Verilen mücadelede engellilerin davalarına sahip çıkması gerektiğinin altını çizen Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, Sinop’ta yaşayan engelli bireylerin dernek binasına sıkça gelerek düzenlenen etkinliklere dahil olmalarını istedi. Boyraz; “Sizler olursanız bu mücadele devam eder, sizler olmazsanız bu mücadele devam etmez.  Bu derneğe gelmez, çalışmaz, faaliyet göstermezseniz burası kapanır, kapatmak zorunda kalırız. Daha aktif olarak burayı dolduralım, coşturalım. O zaman iş, aş, eş buluruz. Bizler buraya gelmezsek bizi evde kimse görmez arkadaşlar. Anamız, bacımız, kardeşimiz, babamızdan başka bizi kimse görmez. Belki komşumuz ile aramız iyi ise sadece komşumuz görür. Toplumun içinde olmamız için görünür olmalıyız. Bu nedenle bugün burayı önemseyip gelen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Toplantıda daha sonra yönetim kurulu ve denetleme kurumu faaliyet raporlarının okunması, müzakeresi ve yönetim kurulu ile denetim kurulun ibrası, bilanço gelir ve gider hesaplarının müzakeresi, yeni dönem çalışma programı ile tahmini bütçesinin görüşülmesi, yönetim kurulu, denetim kurulu, disiplin kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi, dilek ve temenniler dile getirildi.

Yapılan olağan genel kurul toplantısında Ali Özmen yeniden dernek başkanı olarak seçildi. Yönetim kurulu Nevzat Ayar, Mustafa Aydın, Özlem Çelik ve Ekrem Yaman, Denetim Kurulu Şaban Uğur, Halit Savaş, İsmail Türkeri, Disiplin Kurulu’na Derya Elmayaran, Doğan Duman, Tugay Dizdaroğlu, İbrahim Süren, Recep Uğur seçildi.

Toplantı Genel Başkan Şükrü Boyraz ve dernek üyelerinin hatıra fotoğrafı çektirmesi ile sona erdi.
                  

 
Editör: Vitrin Haber