Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti organizesinde ve Sinop Üniversitesi'nin ev sahipliğinde Sinop, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonuna (TGK) bağlı, 8 Federasyon Başkanı ve yönetimi ile 81 il cemiyetlerinden yaklaşık 200 gazeteciyi ağırlıyor. 

İlk olarak Sinop Ahmet Muhip Dranas Uygulama Otelinde Sinop Üniversitesinin düzenlediği “Basın Etik Kuralları ve Basında Çoğulculuk Çalıştayı”na katılan gazeteciler, program bitiminde Sinop'u gezdi. 

Otobüslerle kent merkezine gelen gazetecilere ilk olarak Sinop mantısı ikram edildi. Ardından eşleri ve çocuklarıyla birlikte Sinop Tarihi Cazaevini gezen çok sayıda gazeteci, ünlü mahkumların mahpus yattığı koğuş ve zindanları görme imkanı buldu. 

Programın serbest zaman kısmında, akşam saatlerine kadar kent merkezinde vakit geçiren medya mensupları, esnaftan alışveriş yaptı.

Mavi Ay Restaurantta akşam yemeğinde bir araya gelen cemiyet başkanları ve basın mensupları kaldıkları Uygulama Oteline geri döndü. 

Medya mensupları, bu gün düzenlenecek 18. Başkanlar toplantısına katılmaları ardından, tekne gezisine katılacak ve Türkiye'nin en kuzey noktası olan İnceburun mevkisini gezecek. Program bu akşam düzenlenecek Gala Gecesiyle son bulacak.

Editör: Vitrin Haber