Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyetinin ev sahipliğinde gerçekleşen ve 8 gazeteciler federasyonu ile 84 gazeteciler cemiyeti başkanı ve temsilcisinin katıldığı programın ilk gününde Basın Etik Kuralları ve Basında Çoğulculuk Çalıştayı yapıldı. 
Etkinliğin ikinci gününde ise, TGK 18. Başkanlar Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya başkan ve temsilcilerin yanında Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyetinin Ayancık, Boyabat, Durağan ve Gerze ilçe temsilcileri de katıldı. 

DOLU DOLU BİR PROGRAM GERÇEKLEŞTİ
2-5 Mayıs tarihleri arasında yapılan etkinlikte, Türkiye'nin 4 bir tarafından gelen misafirlere, toplantı ve oturumlar dışında kalan zamanlarda Sinop'un tarihi ve turistik mekanları gezdirildi. Başkan, temsilci ve eşlerinden oluşan konuklara, kent hakkında bilgiler verildi ve yöresel ikramlarda bulunuldu. TGK 18. Başkanlar Kurulu Toplantısı ve 4 günlük yoğun program Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde gerçekleştirilen gala gecesiyle son buldu. 

PROGRAMA YOĞUN KATILIM
Gala programına: Sinop Valisi Köksal Şakalar, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sinop Belediye Başkan Vekili A. Hakan Sönmez, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Genel Başkanı Nuri Kolaylı, TGK Onursal Başkanı Nazmi Bilgin, Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mustafa Arslan, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salim Akbaş, Sinoplu İş Adamları Derneği Başkanı Rafet Orhan, SİAD Genel Sekreteri Barbaros Baltacı, cemiyet başkan ve temsilcileri ile eşleri katıldı.  

KATKISI OLANLARA PLAKET TAKDİMİ YAPILDI
Gecede yapılan konuşmalar ardından emeği geçenlere plaket takdimi yapıldı. Etkinliğe büyük katkısı olan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan adına vekili A. Hakan Sönmez, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Sinoplu İş Adamları Derneği Başkanı Rafet Orhan, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salim Akbaş ve Vali Köksal Şakalar ile Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiye Başkanı Cengiz Demirel'e, TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı tarafından desteklerinden dolayı birer plaket takdim edildi. 

AYNI GEMİNİN İÇERİSİNDEYİZ
SİAD Genel Başkanı Rafet Orhan'da dernek tarafından hazırlanan Sinop Manzaralı saati, TGK Başkanı Nuri Kolaylı'ya hediye etti. Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel ise Kolaylı'ya "Tüm basın mensupları olarak aynı geminin içerisindeyiz ve bu gemiye binenlerin sayısı 20 bini aştı" diyerek, kendisine gemi dümeni armağan etti. 

Etkinliğin çok güzel geçtiğini ve Sinop'tan güzel anılarla ayrılacaklarını kaydeden Genel Başkan Nuri Kolaylı, Cemiyet Başkanı Demirel'in yanına çağırdığı, Sinoplu gazeteciler Serhat Özşahin, Esra Aksu, Burak Dönmez, Deniz Özen ve Halit Gümüş'e de katkılarından dolayı teşekkür etti. 

Kolaylı: "Çok güzel bir organizasyonla 18. Başkanlar Kurulu toplantımıza kusursuz ev sahipliği yapan mutlu kentin mutlu, güler yüzlü meslektaşlarımız ile emeği geçen tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İlk toplantıda tekrar görüşmek üzere" dedi.  Organizasyona katılan 84 gazeteciler cemiyeti başkanı ve temsilcileri ile eşleri Pazar günü Sinop'tan ayrıldı.


 

Editör: Vitrin Haber