Vali Hasan İpek, kurum ziyaretleri kapsamında ziyaret ettiği 15 Eylül Gazeteciler Cemiyetinde geçtiğimiz günlerde Sinop-Ayancık karayolunda meydana gelen heyelanla ilgili gazetecilere açıklamada bulundu.

KARADENİZ BÖLGESİ HEYELANLARLA BAŞI DERTTE OLAN BİR BÖLGE
Karadeniz Bölgesinin heyelanlarla başı dertte olan bir bölge olduğunu, Sinop’unda bundan ciddi anlamda nasibini alarak, olumsuz şekilde hayatın etkilendiğini belirten Vali İpek; “Heyelanın olduğu ilk andan itibaren Karayolları ekiplerini orada heyelanın durmasını bekledi. Heyelan devam ederken çalışma yapılamadığı için arkadaşlarımız heyelanın durması ile çalışmalarına başladılar. Tabi heyelan nedeni ile Ayancık ilçemize ulaşımı köy yollarımızdan vererek ulaşımı kesmedik. Bu yönden büyük bir mağduriyet oluşmadı” dedi. 

Geçen hafta Karayolları Bölge Müdürünü Samsun’da ziyaret ederek, bilgi aldığını söyleyen İpek açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Bizim Karadeniz Sahil Yolunun Sinop’tan sonraki kısmının da yapılması bu problemlerimizi büyük ölçüde çözecek. Tünellerle ve viyadüklerle aynı Sinop’un doğusunda, Doğu Karadeniz’de olduğu gibi bu problemlerimizi çözeceğiz. Şuanda önümüzdeki yıl buranın Bartın’a kadar olan kısmının proje çalışmaları yapılacak. 2018 yılında kesin bir şey değil ama umuyorum ki bunun ihalelerinin yapılabileceğinin bilgisini arkadaşlar bana ilettiler. Proje çalışmaları bittikten sonra ihale çalışmalarına başlanacak. Problemi asıl çözecek olan konu bu. Yani Karadeniz Sahil Yolu’nun Sinop’un batısına doğru devam edecek olan yolun yapılması olacak. Bu anlamda ulaşım açısından bir mağduriyetimiz bana intikal etmedi. Ayancık ilçemize ulaşımımız devam ediyor, bir sıkıntımız yok. Heyelanı da en kısa zamanda temizleyip yolu açarız. Ama bu kesin çözüm değil. Kesin çözüm bizim yapacağımız Karadeniz Sahil Yolu’nun devamı. Ayrıca Ayancık’tan Boyabat’a ulaşan Sakız Yolu’nun bitirilmesi bu problemleri tamamen ortadan kaldıracaktır.”
 
Editör: Vitrin Haber