Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül,31 Mart 2019 yerel seçimlerine sayılı günler kala Sinop basınıyla son kez buluştu. Başkan Ergül, basın mensuplarından ve Sinop halkından helallik istedi.

10 YILDA BÜYÜK İŞLER YAPTIK
Yelken kulüpte düzenlenen toplantıda başkan yardımcıları ile basın mensuplarının karşısına geçen Belediye Başkanı Baki Ergül, 2 dönem yürüttüğü başkanlık sürecinde geride kalan 10 yılı değerlendirdi. 
Geride kalan 10 yılda Sinop için önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Baki Ergül, 31 Mart tarihine kadar ilk günkü aşkla görevine devam edeceğini söyledi. Ergül; “Geride bıraktığımız 10 seneye dönüp bir baktığımızda gerçekten çok güzel şeyler yaptık. Ortak paydamız Sinop, hepimiz Sinop’a güzel şeyler yapılsın istiyoruz. Bu 10 sene de gerçekten çok büyük işler yaptık. Bu 10 seneye bunca işi sığdırmak öyle kolay değil. Biz ilk gün görevi nasıl devraldıysak 31 Mart akşamına kadar o bilinçle görevimize devam edeceğiz” dedi. 

BORÇSUZ BİR BELEDİYE BIRAKIYORUM
Göreve geldiği ilk yıllarda büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Baki Ergül, borç batağında olan belediyeyi 10 yıllık süreçte yapılan çalışmalarla borçsuz olarak yeni yönetime teslim edeceklerini ifade etti. Ergül; “Ben göreve geldiğim ilk yıllarda çok büyük sıkıntılar yaşadım. Bunu zaman zaman paylaştım sizlerle. Ama ben simsiyah olarak aldığım masayı bembeyaz olarak göreve gelecek olan arkadaşıma teslim edeceğim. Bembeyaz olması demek ne demek? Ne işçiye bir borcu var, ne memura borcu var, ne de esnafa borcu var. Sigorta haricinde hiç kimseye borcu olmayan bir belediye bırakıyorum.
İnşallah bizden sonra gelecek olan arkadaşlarımız da bu güzel kente ve bu güzel kentin insanlarına çok daha güzel hizmetler yaparlar ve Sinop, Türkiye’de gereken öneme kavuşmuş olur. 
Bu toplantı bir veda toplantısı değil ben Sinop’tan ayrılmıyorum. Sadece başkanlık görevini sonlandıracağım için son bir kez bir araya gelelim istedim. Biliyorsunuz bir seçim sürecindeyiz. Tüm aday adayı arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Bu vesile ile ben sizlerden ve tüm Sinop halkından helallik istiyorum. Benden yana tüm hakkım helal olsun” diye konuştu.

TAMAMLAMAYI İSTEDİĞİM 2 ÖNEMLİ PROJEM KALDI
Görev süresi boyunca tamamlamayı istediği 2 önemli projesinin kaldığını ifade eden Belediye Başkanı Baki Ergül, başlangıcını yaptıkları Projelerin yeni yönetim tarafından tamamlanabilmesini arzu ettiğini belirtti. Ergül; “Benim görev sürem boyunca şunu da yapsaydım dediğim 2 önemli projem vardı. Bunlardan ilki çevre yolu. Biliyorsunuz bu kent girişi olup çıkışı olmayan bir kent. Bu, kentin geleceği açısından çok da doğru olan bir şey değil. Bizim bununla ilgili bir çevre yolu projemiz var. Bu projenin yapımına bir an evvel başlanması lazım. Bu proje, cumhuriyet okulunun oradan başlayarak, kalelerin oradan doğru devam edecek, kumkapı bölgesinde hiç kumu ziyan etmeden, şevlerden doğru bir tek stadın oradan denize inerek, havaalanının üzerinden doğru, cezaevinin oradan Ayancık yoluna bağlanan 8 kilometrelik yolu kapsayan bir proje. Bu yolu sadece bir yol olarak algılamayın. Bu yolda bisikleti yolu var, seyir terasları var. Bu yolda bisikletinize bindiğiniz zaman hamsilosa kadar gidebilirsiniz. Bu proje çok önemli. Bunun ihmal edilmemesi gerekiyor. 
Diğer önemli bir konu ise, buzhane ve çekek yerinin yer aldığı 22 dönümlük bölgenin düzenlenmesi. Biz uzun zaman o bölgenin tahliyesi için uğraştık. Bu bölgenin kaba düzenlemesini yaptık ama daha ince düzenlemeleri var. İnşallah gelecek arkadaşlar bu süreci biraz daha hızlandırırlar” dedi. 

EN ÖNEMLİ ŞEY SEVGİ
Başarılı olmanın yolunun sevgiden geçtiğinin altını çizen Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinoplulara birbirlerini daha çok sevmeleri ve sahiplenmeleri tavsiyesinde bulundu. Ergül; “Son olarak şunu söylemek istiyorum. Bundan başka Türkiye yok, bundan başka Sinop yok. Bizden sonra gelecek olan nesillere güzel örnek olmak için güzel şeyler söylememiz lazım. Birbirimizi sevmemiz, saymamız lazım. Sevgisiz bir ortamda yapılan çalışmalar bir şeye benzemez. Dolayısıyla bu ülkeyi yönetenler öncelikle dillerine dikkat etmelidirler. Ben de 10 yıl boyunca belediye başkanlığı yapmış bir ağabeyiniz olarak, kucaklayabildiğiniz herkesi kucaklayın diyorum. Sevgi saygı olmayınca başarılı olmak da mümkün değil. Sinop özel bir yer. Sinoplular birbirine daha çok sarılsınlar, daha çok kucaklaşsınlar” dedi.
Başkan Ergül, konuşmasının sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Editör: Vitrin Haber