Beraberindeki SİYAD Genel Sekreteri Adem Durgut ile birlikte Vitrinhaber Gazetesini ziyaret eden SİYAD Genel Başkanı Adnan Çeliker, Gazeteci Serhat Özşahin'e SİYAD çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

UYGULAMA SİNOPLULARIN HAYATINI KOLAYLAŞTIRACAK
Şu anda Sinopluları buluşturacak olan yeni bir aplikasyon üzerinde çalışmaların sürdüğünü belirten Çeliker, "Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana özellikle sosyal medya ağları ve iletişim noktasındaki eksiklikleri tamamladık. Bu anlamda Sinop için çok güzel bir projemiz var. Bundan hem İstanbul ve Sinop'taki vatandaşlarımız, hem de iş adamlarımız ve ilimize dışarıdan gelecek olan ziyaretçilerimiz faydalanacak. Bu konuda toplantılarımız yapıldı ve çalışmalarımız başladı. Dışarıdan gelen bir kişi Sinop'un neresi gezilir? diye sorduğunda SİYAD'ın aplikasyonundan nerede gezilebileceğini görebilecek. Nerede kalabilirim? diye sorduğunda tüm otellerimizi orada görebilecek. İstanbul'daki ya da Sinop'taki avukatlarımız, mali müşavirlerimiz, eczacılarımız, doktorlarımız yani tüm meslek kalemleri orada olacak. Sistemde olmak için yıllık küçük bir meblağ verilecek. Bu hem sistemi ayakta tutacak, hem de hiç bir gece de ya da aktivitede vatandaşımızdan para yardımı talep edilmeyecek. Bizim buradaki önceliğimiz Sinop'un şehir rehberini çıkartmak, ardından tüm Sinopluları bu sistem üzerinde bir araya getirmek. Her vatandaşımızın cep telefonuna indirebileceği bu uygulama tüm sektörlerimize, Sinop iş dünyasına ve tüm vatandaşlarımıza büyük fayda sağlayacak. Mesela düğün yapacak hemşehrilerimiz düğün tarihlerini bile bu uygulama üzerinden bulmak mümkün olacak. Yani bu uygulama Sinopluların ve Sinop'a gelecek misafirlerimizin hayatını kolaylaştıracak" dedi. 

SİNOP'TA KOLEKTİF BİR PROJE İÇİN HAYALİMİZ VAR
Sinop İli ve İlçeleri Yardımlaşma Derneği olarak önemli bir yatırıma imza atmak için önemli bir proje üzerinde çalıştıklarını kaydeden Başkan Adnan Çeliker, "Sinoplu hemşehrilerimizin beraber kolektif çalışmalarını sağlayabilecek bir projenin hazırlığındayız. Yaklaşık yüz kişilik bir ekiple hayvancılıkla ilgili bir projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Bu konuda bu gün İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile de görüşmelerimizi yaptık. Kolektif bir çalışmaya imza atmak istiyoruz. Bu yüz kişi proje başarılı olduğu zaman 5 kişi ayrılacak yeni bir yatırım yapacak. Yani biz böyle yaparak hem riski minimize etmiş, hem de bu işin yapılabilirliğini gören arkadaşlarımız oradan aldığı cesaretle yeni yatırımlara yelken açacak. İlimizde profesyonel bir hayvancılık projesini hayata geçirmenin hayali içerisindeyiz. Dediğim gibi yetkililerle görüşmelerimiz sürüyor. Biz tabi bunları yaparken Sinoplu İşadamları Derneği (SİYAD) ile de dirsek temasındayız" diye konuştu. 

SİYAD Genel Başkanı Adnan Çeliker ayrıca Sinop'un tüm ilçelerinde birer şehit kütüphanesi projesinin devam ettiğini dile getirdi. Çeliker: "En güzel projelerimizden birisi bu. Bunu da şehidimizin o ilçede okuduğu okula yapıyoruz. Bunu tüm ilçelerimizde yapacağız" ifadelerini kullandı.

Editör: Vitrin Haber