Sinop İl Özel İdaresi tarafından 2020-2024 Stratejik Plan çalışmaları kapsamında il Müdürlükleri ve Birim Müdürleri ile bir değerlendirme toplantısı yapıldı.

İl Genel Meclisi toplantı salonunda İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Demircan başkanlığında gerçekleştirilen stratejik plan toplantısına il Müdürlükleri temsilcileri ve il Özel İdaresi Birim Müdürleri ile çeşitli STK temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında bir değerlendirme yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Demircan, stratejik planların kurumların gelecek yıllarda yapacakları yatırımları belirleyen ve bu yatırımları yaparken hangi kaynakları ne kadar kullanacaklarını, hedeflerini ve amaçlarını ortaya koyan kanunla düzenlenmiş önemli bir plan olduğunu kaydetti.  Demircan; “İdaremiz, kamu hizmetlerini vatandaşlarımızın beklentilerine en uygun şekilde sunulması, kamu yönetiminin daha etkin ve verimli çalışmasını sağlamak amacıyla stratejik yönetim modelini kararlılıkla uygulamaktadır.

Bu yönetim yaklaşımı, kamu kurum ve kuruluşlarının katılımı ile hazırlanan geçmiş dönem stratejik planlarımızda açık bir şekilde görülmektedir. Yeniliklere açık, planlı düşünme ve hareket etme kabiliyeti ile hazırlanan bu plan, stratejik yönetim modelinin bir bütün olarak benimsenmesi için önümüzdeki beş yıllık dönemde en önemli rehberimiz olacaktır. Valiliğimiz, kaymakamlıklar, yerel yönetimler ve katılımcılık anlayışı çerçevesinde sivil toplum kuruluşlarının görüşlerinin azami düzeyde yansıtılacağını düşündüğümüz planımızda, vatandaşlara sunduğumuz hizmetlerin hızını ve kalitesini yükseltecek, halkımızın hizmetlere erişimini kolaylaştıracak çok sayıda hedefe yer verilmiştir. Geçmiş dönemlerde hazırlanan Stratejik Planlarımızda olduğu gibi 2020-2024 Stratejik Planı’nda da, vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu hizmetleri, onların memnuniyetini esas alarak, yerinde ve kaliteli bir şekilde sunmak temel ilke olarak benimsenecektir. Stratejik Planın İdaremizin hedefleri doğrultusunda ve bu hedeflerin gerçekleştirilmesine katkı sağlayacak bir anlayışla hazırlanması büyük önem arz etmektedir. Bu duygu ve düşünceler doğrultusunda İdaremizin beş yıllık geleceğine yön verecek olan 2020-2024 Stratejik Planımızın hazırlanmasında katkıda bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının çalışanları ile emeği geçen tüm personellere teşekkür eder hazırlanan planın İlimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Toplantıda daha sonra Sinop İl Özel İdaresi 2020-2024 Stratejik Plan taslağı katılımcılara sunularak görüş ve önerileri alındı.

Editör: Vitrin Haber