Türkiye Diyanet Vakfı Sinop Şubesi tarafından organize edilen “Sinop, Ekmeğini ve Suyunu Suriyelilerle Paylaşıyor” adlı yardım kampanyası ile toplanan 75 ton un ile çok sayıda makarna ve guru gıdaların yüklü olduğu yüklü olduğu tırlar Suriye’ye ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Toplam nakit tutarı 110 bin TL civarında olan yardım malzemeleri ilk olarak Öncüpınar Kilis yardım kapısına gidecek. Buradan yeniden TIR’lara yüklenecek olan malzemeler, El-Bab, Cerablus, Afrin ve İdlib gibi Türkiye Diyanet Vakfının anlaştığı ve her gün 220 bin ekmeğin çıktığı fırınlara ulaştırılacak.

Eski otogar yakınlarında bulunan otopark alanında gerçekleştirilen uğurlama töreninde konuşan İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Sinop’ta bugün büyük bir gururun yaşandığını söyledi. Çelik; “Sinoplular olarak bugün büyük bir gururu yaşıyoruz. Türkiye’nin en kuzeyinden en güneyine bize sığınan mazlumlara, mültecilere, bu milletin selam ve dualarıyla yardımlarımızı göndereceğiz inşallah. Sinop merkezimiz ve 8 ilçemizden toplanan 93 bin TL’lik nakit yardım karşılığında toplamda 3 TIR’ımızda her biri 25 ton olmak üzere toplam 75 ton un gönderiyoruz. Burada bulunan dördüncü kamyon ise il milli eğitim müdürlüğümüze ait. O da Sinoplularımızın ve ilçelerden gelen un, makarna ve kuru gıdalardan oluşan ayni yardımlarla dolu” dedi. 

SİNOPLULAR, EKMEĞİNİ VE SUYUNU MAZLUMLARLA PAYLAŞTI

Türkiye’nin asırlar boyu mazlumların sığınağı olduğunun altını çizen İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Sinopluların kampanyaya gösterdiği destekle, atalarından miras kalan mazlumlara, kimsesizlere yardım etme duygusuna sahip çıktığını söyledi. Çelik; “Bu yardımlarımızın toplam nakit tutarı 110 bin TL civarında. Bu yardımları Öncüpınar Kilis yardım kapısına kadar götüreceğiz. Orada Türkiye Diyanet Vakfının Suriye koordinatörüne teslim edeceğiz. Oradan sonra TIR’larımızdan unlar indirilecek ve başka TIR’lara yüklenecek. Bu yardımlar değerli bölgeler olan El-Bab, Cerablus, Afrin ve İdlib gibi Türkiye Diyanet Vakfımızın, devletimizin anlaştığı ve her gün 220 bin ekmeğin çıktığı fırınlara ulaştırılacak inşallah. Sinoplular ekmeğini ve suyunu Suriyelilerle paylaşıyor sloganıyla çıktığımız bu yolda bize destek veren Sinop halkına teşekkür ediyoruz. Ecdadından devraldığı kadirşinaslığı, ahde vefayı, mazlumlara, gariplere, kimsesizlere yardım etme, onlara sahip çıkma adına vatandaşlarımız kampanyamıza destek verdiler. Rabbim bu milletten gariplere, mazlumlara yardım etme duygusunu çekip almasın. Tarih boyunca bu millet, kendisine sığınan gariplere, mazlumlara hep sığınak olmuştur. Bizler fakirlere, mazlumlara yardım ettiğimiz sürece, rabbimizin de koruması ve himayesinde olacağız inşallah” diye konuştu. 

SİNOP HALKI ATALARINA LAYIK BİR HİZMET YAPTI
Törende daha sonra söz alan Vali Hasan İpek, Sinop halkının atalarına yakışır bir hizmet yaptığını söyledi. İpek; “Sinop, Türkiye’nin en kuzeyinde ve en mutlu ili. Sinop, Anadolu’nun ilk şehidi olan Seyyid İbrahim Bilal hazretlerini bağrında barındıran bir il. 804 yıldan bu yana Müslüman Türklerin yönettiği, yani 1214 yılında Selçukluların fethettiği bir il. Buradaki hayırsever insanlar, müftülüğümüzün öncülüğünde 3 tır ve 1 kamyondan oluşan un ve kuru gıdayı, Suriye’de zor durumda bulunan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenli bölge olarak ilan ettiği bölgede yaşayan insanlara gönderiyor. Ben, böyle bir organizasyonu tertip ettikleri ve başardıkları için, il müftülüğümüzün tüm çalışanlarına ve bu kampanyaya destek veren tüm Sinoplulara teşekkür ediyorum. Sinop halkının gerçekten atalarına, inançlarına ve geçmişlerine layık bir hizmet yaptıklarını burada görüyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

Yapılan konuşmalarından ardından, yardım malzemelerinin yüklü olduğu TIR’lar İl Müftüsü Ali Hayri Çelik’in yaptığı dua ile Suriye’ye uğurlandı.
Uğurlama törenine, Vali Hasan İpek, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, kurum amirleri ile Türkiye Diyanet Vakfı üyeleri katıldı. 

 
Editör: Vitrin Haber