6.8 büyüklüğünde gerçekleşen depremin yaralarını sarmaya çalışan Elazığ'a bir yardım eli de Sinop’tan uzandı. Sinop Valiliği öncülüğünde Kamu Kurumlarının destekleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve  vatandaşlar tarafından temin edilen yardım malzemelerini taşıyan tırlar, dualarla deprem bölgesine uğurlandı.

Sinop Valiliği önünde düzenlenen uğurlama töreninde konuşan Sinop Valisi Köksal Şakalar, Türkiye Cumhuriyetinin böyle zor zamanlarda devletiyle milletiyle birlikte harekete ederek vatandaşlarına destek olduğunu belirtti.

Şakalar; “Bilindiği gibi  24 Ocak 2020 tarihinde merkez üssü Elazığ olan  6.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin hemen sonrasında Devletimiz bütün imkanlarıyla deprem zedelerimizin yanında oldu. İçişleri Bakanımız, Sağlık Bakanımız ve Çevre ve Şehircilik Bakanımız orada bulundular. Afet zedelerimizin her türlü sıkıntılarıyla ilgilendiler. Sayın Cumhurbaşkanımız ve diğer Bakanlarımız ziyaretlerde bulundular. Bizim Devletimiz büyük bir Devlet, her türlü imkanları var. Afet zedelere, her türlü imkanı seferber ettiler. İlk etapta barınmaları için çadırları kuruldu. Yiyecek ve içecek ihtiyaçları giderildi. Burada da Sinoplu vatandaşlarımız, Sivil Toplum Örgütlerimiz, Kamu Kurumlarımız, Belediyelerimiz, Kaymakamlıklarımız ve Valiliğimiz olmak üzere bizim de çorbada tuzumuz bulunsun diye hep birlikte bir gayret gösterelim dedik. Şuan itibari ile temel gıda maddelerinden oluşan bin 925 adet kolimizi hazırladık. İki tır ile Elazığ İlimizdeki AFAD emrine Elazığ ve Malatya Valiliğimizin emrine gönderiyoruz. Bu yardımda emeği geçen tüm vatandaşlarımızı, Sivil Toplum Örgütlerimizi, Kamu Kurumlarımızı, Belediyelerimiz ve Kaymakamlıklarımızda çalışan  memur ve amirlerimizi tebrik ediyorum. Bu vesileyle tekrar depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dilerken, geride kalan afet zedelerimizin de  bir an önce sıcak yuvalarına, evlerine kavuşmalarını temenni ediyorum. Devletimiz her türlü imkanlarıyla afet zedelerimizin yanlarında.  Allah bir daha bu millete bu devlete buna benzer acılar göstermesin” dedi.

Vali Köksal Şakalar’ın konuşması ardından, yardım malzemelerinin yüklü olduğu TIR’lar İl Müftüsü Ali Hayri Çelik tarafından yapılan dua sonrasında Elazığ ve Malatya illerine uğurlandı.

Uğurlama törenine Vali Köksal Şakalar, Belediye Başkanı Barış Ayhan, Vali Yardımcıları Abdullah Şahin ve Murat Girgin, İl Emniyet Müdürü Cahit Şahin, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Hakan Başakçı, TCSG-72 Bot Komutanı S.G. Yüzbaşı Koray Kemiksiz,  Kurum Müdürleri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salim Akbaş, Esnaf Odaları Başkanı Mehmet Yüksel, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

Editör: Vitrin Haber