Güreş Federasyonu, Soma'da meydana gelen maden faciası nedeniyle Sinop'ta yapılması planlanan Serbest Güreş Grup Müsabakalarını iptal etti. Sinop Belediyesi'de yapacağı bazı açılış ve organizasyonları iptal ettiğini duyurdu. 

Türkiye Güreş Federasyonu tarafından yapılan açıklamada: önümüzdeki 4 gün boyunca yapılması planlanan 11-13 ve 14-15 Yaş Serbest Güreş Grup Müsabakaları'nın, Manisa'da hayatını kaybeden maden işçileri için ilan edilen ulusal yas nedeniyle iptal edildiği duyuruldu. 

Federasyonun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan facia sebebiyle hayatını kaybeden Maden İşçisi kardeşlerimiz için 3 gün boyunca Ulusal Yas ilan edildi. Spor Genel Müdürlüğü, Ulusal Yas sebebiyle tüm ülkede önümüzdeki 3 gün boyunca organize edilmesi düşünülen sportif faaliyetlerin iptal edilmesine karar verdi.

Bu doğrultuda, Federasyonumuz tarafından 15-18 Mayıs 2014 tarihleri arasında Adana, Sivas, Aydın ve Sinop’ta yapılması planlanan 11-13 /14-15 Yaş Serbest Güreş Grup Müsabakaları tamamen iptal edilmiştir. Dolayısıyla, grup müsabakaları yapılmadan Federasyonumuzca belirlenen tarihlerde ve yerde, 11-13 /14-15 Yaş Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası gerçekleştirilecektir.

Bu müsabakalar için yola çıkan kafilelerimizin geri dönmeleri önemle duyurulur"

Belediye Başkanlığı açıklama yaptı

Öte yandan Sinop Belediyesi'de yapacağı bazı organizasyonları iptal ettiğini duyurdu. 

Açıklamada; "Manisa Somada yaşanan elim olay nedeni ile belediyemizce 14 mayıs saat 17:00 de yapılacak Engelsiz Çocuk parkımızın açılış töreni, 16 Mayıs 2014 saat 20:00 yapılacak Norveçli sanatçı Sayın Christina Sandsengen tarafından verilecek olan klasik gitar resitali programları ileri bir tarihe ertelenmiştir" denildi.

Bir iptal açıklaması da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden geldi. Müdürlük'ten yapılan açıklamada "Soma’da yaşanan facia sebebiyle 15-19 Mayıs Gençlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilmesi planlanan şenlikler iptal edildi. Hayatını kaybeden madencilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dilerken;yaralı ve mahsur durumda bulunan madencilerimizin ise bir an önce sağ salim ailelerine kavuşmalarını temenni ederiz” denildi

Editör: Vitrin Haber