Sinop'ta Ramazan etkinlikleri ilk iftar akşamında düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı.

Sinop Belediyesi tarafından düzenlenen ‘6.Geleneksel Ramazan Ayı Etkinlikleri’ kortej yürüyüşü ve açılış merasimiyle başladı.

Açılış etkinliklerine CHP Sinop İl Başkanı Mustafa Acun, Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Fevzi Tütüncü, konservatuar ekibi, tiyatro ekipleri, Ramazan davulcuları, çok sayıda vatandaş ve çocuklar katıldı. Program, etkinlikler boyunca yer alacak tüm ekiplerin yer aldığı ve halkın yoğun ilgisi ile gerçekleştirilen kortej bandosu eşliğinde Kaleyazısı'ndan başlayarak İskele Meydanı Atatürk Anıtı önü etkinlik alanına gelinmesiyle başladı.

Baki Ergül yaptığı açılış konuşmasında, '' Bu yıl 6.düzenlenen Geleneksel Ramazan Ayı Etkinliklerimizde yine bir araya geldik. Geçmiş kültürümüzü geleceğimize taşımak en büyük görevlerimizden biri. Bütçemiz dahilinde yine bu yılda çeşitli etkinlikler düzenledik. Amacımız birlik beraberlik içinde Ramazan Ayı havasını koklamak ve birlikte yaşamaktır. Allah hepimizi bir daha ki ramazanlara erdirmek nasip etsin. Etkinliklerimiz herkese hayırlı olsun.'' dedi.

Etkinliklere katılan yüzlerce Sinoplu, gerçekleştirilen gösteriler sırasında renkli anlar yaşadı. Özellikle çocuklar gösterileri nefessiz izledi. Etkinlikler Ramazan boyunca sürecek.
Editör: Vitrin Haber