Sinop'un Gerze ilçesinde bir evde tam anlamıyla bir ortaçağ sefaleti yaşanıyor. 

İlçeye bağlı Çırnık köyünde Çavdar mahallesinde neredeyse yıkılmak üzere olan bir evde tek başına yaşamaya çalışan Bahtiyar Çavdar'ın içinde bulunduğu durumu, ilçedeki muhabirler görüntüledi. 

Duyarlı vatandaş Damla Bal tarafından tespit edilen eve giren muhabirler, adeta şok oldu. Ev değil, sanki taş devrindeki bir mağarayı andıran binada yaşamak neredeyse imkansız. Elektriği, suyu ve üç yıldır da sobası bulunmayan evde, tuvalet ve banyo da yok. Evin içerisinde zemine ve duvarlara çivilen ilginç figürler ise dikkat çekiyor. Bu zamana kadar hiç evlenmediği belirtilen Bahtiyar Çavdar'ın tek geliri ise 3 ayda bir fondan aldığı maaş. 

Bahtiyar Çavdar'ın yakında bir abisi var, onunda yardımı, kendi ifadesine göre sadece arada bir ”çay molası”. Damla Bal, Bahattin Çavdar’ın yaşadığı sefalete tanıklık ettikten sonra onun hayatını kolaylaştırmak için başta yemek olmak üzere elinden ne gelirse yapmış. Bal’ın tek ideali onu bu yokluktan kurtarmak ve insanca bir yaşam sürdürmesini sağlamak.

Damla Bal ve Çırnık Köyü Muhtarı Mustafa Kavazak’ında hazır bulunduğu ziyaret sırasında, şaşkına dönen muhabirler, böyle bir zamanda, bu denli bir mağduriyete tanıklık etmenin üzüntüsünü yaşadı.

Editör: Vitrin Haber