Sinop’ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları, bu yıl koronavirüs tedbirleri eşliğinde gerçekleştirildi. Her yıl kutlamaların yapıldığı ve yüzlerce insanın katıldığı Uğur Mumcu meydanında bu kez sadece sendikalar ve meslek örgütleri temsilcileri vardı.
Maske ve sosyal mesafe kuralına uyularak düzenlenen basın açıklamasına yaklaşık 50 kişi katıldı.

DİSK-KESK-TMMOB-TTB organizesinde gerçekleştirilen ve Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan’ın da katıldığı programda ortak basın açıklamasını Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Sinop İl Temsilciliği Başkanı Ayhan Çalık yaptı.

VİRÜS MÜCADELESİNİN EN ÖN SAFINDA YER ALAN SAĞLIK EMEKÇİLERİ UNUTULMAMALI
Açıklamasında, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile mücadelede en önemli aktörlerin sağlık çalışanları olduğunu ifade eden SES Sinop İl Temsilciliği Başkanı Ayhan Çalık, zor şartlarda verilen mücadelede hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarını saygıyla andıklarını söyledi. Çalık; “Bizler bu ülkenin işçileri, emekçileri, kamu emekçileri, mühendisleri, mimarları, hekimleri, aydınları, akademisyenleri, sanatçıları, gençleri, kadınları, emeklileri.
Bizler bu dünyanın tüm değerlerini ve güzelliklerini, alın terimizle, aklımızla, bilgimizle, kısacası emeğimizle üretenler. 

2020 1 Mayısında her yıl olduğu gibi umutlarımızla, bilincimizle ve dayanışmamızla bir aradayız. 

On yıllardır dünya halklarına sınırsız bir emek ve doğa sömürüsü, savaşlar, ekonomik krizler, artan eşitsizlikler, yoksulluk, işsizlik dışında hiçbir şey sunamayan bu düzen küresel salgın ile beraber büyük bir uygarlık krizi yaşıyor. 

Şüphesiz ki bu krizle mücadele en ön safta sağlık emekçileri yer alıyor. Onlar yaşamak için yaşatmak istiyorlar. Çürümüş, içi boşaltılmış sağlık sistemi içerisinde sağlık emekçileri, hastalarını virüsün pençesinden kurtarmak için, canları pahasına çalışmaya devam etmekteler. Ailelerine, sevdiklerine virüsü taşımamak için, kendilerine tahsis edilen misafirhanelerde, insanca koşullarda barınamadıkları için, yetersiz koruyucu ekipmanla çalışmak zorunda bırakıldıkları için, kendilerine test yapılmadığı için birbirlerine virüs bulaştırmaya devam ettirildiler. Sağlık çalışanı yetersiz olduğu için, kronik hastalığı olanlar, hamile olanlar çalışmak zorunda bırakıldılar. Sağlık Emekçilerinin sağlığının korunmasında yaşanan bu eksiklikler nedeniyle maalesef birçok arkadaşımız yaşamını yitirdi. Bu süreçte yaşamını yitiren bütün sağlık emekçisi arkadaşlarımızı bir kez daha saygıyla anıyoruz” dedi. 

1 Mayıs etkinliği, basın açıklaması ardından sona erdi.


 

Editör: Vitrin Haber