3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Sinop Valiliği önünde tören düzenlendi.

Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayan törene Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Soysal, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Mustafa Tosun, Sakatlar Derneği Sinop Şubesi Başkanı Tiğcan Gör, kurum amirleri, engelliler ile ilgili faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile engelliler ve aileleri katıldı.

Törende konuşan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Tosun, sosyal devlet anlayışına sahip olmanın gereklerinden birinin, engellilere uygun yaşam koşullarını oluşturmak olduğunu söyledi.

Tosun; “Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Aşık Veysel bildiğiniz gibi bu toprakların ozanıdır. Onun çok güzel bir sözü vardır ‘Ben giderim adım kalır dostlar beni hatırlasın. Düğün olur bayram gelir dostlar beni hatırlasın’ dizesini bilmeyenimiz yoktur.  Ludwing van Beethoven klasik müziğin dehasıdır. Tüm dünya onun müziğini bilir. Amerika’nın 16. başkanı Abraham Lincoln 1863 tarihinde ABD’de köleliği kaldıran başkan olarak tarihe geçmiştir. Franklin Delano Roosevelt Amerika’nın 32. ve 4 kez üst üste seçilen ilk ve tek başkanıdır 1959 ekonomik bunalımında diğer insanlar gibi yaşaması, çalışması ve başarılı olması için bir engel teşkil etmemektedir. Sıkıntılar ve zorluklar elbette olabilir ancak her şeye rağmen yaşama sevincinin asla kaybedilmemesi gerekmektedir. Huzurlu ve güvenli bir toplum oluşturulmasının yegane yolu engelli vatandaşlarımızın toplum ile derhal uyumlaştırılmasıyla onların toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesidir. Bakanlıkların yeniden yapılandırılması sürecinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın bünyesinde engellilere yönelik çalışmaları koordine edecek bir özürlü ve yaşlı hizmetleri kurulmuş böylece engellilere yönelik politikaların daha süratli ve verimli şekilde yürütülmesi sağlanmıştır” dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Sinop Şubesi Başkanı Tığcan Gör’ün, engellilere verdiği desteklerden dolayı teşekkür plaketi verdiği AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy ise, herkesin birer engelli adayı olduğunu unutmaması gerektiğini söyledi. Ersoy; “Geçtiğimiz hafta içerisinde Azerbaycan’daydım. Bildiğiniz gibi yoğun bir meclis mesaisi içerisindeyiz. Bu hafta sonu bulduğumuz ilk fırsatta Sinop’a geldik. Açıkçası böyle bir programı planlayarak gelmemiştim. Gerçekten iyi ki gelmişim, iyi ki böyle bir günde sizlerle birlikte olmuşum. Bu hafta sonu yaptığım en hayırlı en güzel ve en anlamlı işlerden bir tanesinin bu olduğuna yürekten inanıyorum. Hayatınızdaki bütün engellerin kalktığı bir dünyada çok daha mutlu çok daha huzurlu çok daha güvenli yaşayabilmek umuduyla herkesin bu özel gününü kutluyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Vitrin Haber