Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan kararlar gereği 65 yaş ve üzeri vatandaşlar bugün 11.00 ile 15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına uymak ve maske takmak kaydıyla dışarı çıktı. Sinop'ta da günlerdir evlerinden çıkmayan yaşlılar arkadaşlarıyla sosyal mesafeyi koruyarak ayaküstü sohbet edip yürüyerek banklarda dinlendi. 

Banklarda oturan yaşlılar sosyal mesafeye dikkat etti. 7 haftanın ardından sokağa inen yaşlıların mutluluğu gözlerinden okundu. Bazı yaşlılar parklardaki spor aletleriyle uzun aradan sonra spor yaptı. 

YAŞLILARIMIZI GÖRMEKTEN MUTLUYUM
Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Şehir Kulübünde yaşlılarla bir süre sohbet etti. Yaşlıları Sinop sokaklarında görmekten mutlu olduğunu belirten Barış Ayhan: "Bugün biliyorsunuz bu gün büyüklerimiz için bir izin söz konusu. Bende uzun süredir amcalarımızı ve teyzelerimizi görememiştim. Ben gençlerimiz çıkmasın, yerlerini yaşlılarımıza versin demiştim. Sinoplular bu anlamda tedbirlere uymuşlar ve şu anda gençleri, orta yaşlıları fazla görmüyorum. Bu konuda herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İLK ANNEMİN MEZARINI ZİYARET EDECEĞİM
Sinoplu emekli öğretmen ve yazar Erkan Turan'da uzun aradan sonra ilk kez sokağa çıkacak olmaktan dolayı oldukça heyecanlı olduğunu söyledi. Turan: "Çok heyecanlıyım. Sokakları, caddeleri ve dostları özledim. Bugün bildiğiniz gibi anneler günü, onun için ilk olarak annemin mezarını ziyaret edeceğim. Cenazesine katılamadığım ağabeyimin mezarına gideceğim. Onlara Fatiha okuduktan sonra dostlarımızı ziyaret edeceğim" diye konuştu. 

Camii Kebir Mahallesi Muhtarı Şahin Özkara ise: "Başta eşim, kızım, gelinim ve kahraman şehitlerimizin annelerinin anneler gününü kutluyorum. 65 yaş üzeri büyüklerimiz bu gün dışarıdalar. Kurallara çok dikkat etmelerini öneriyorum" ifadelerini kullandı. 

Editör: Vitrin Haber