Hükümet Meydanı'nda bulunan Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan 30 Ağustos törenleri CHP Sinop İl Başkanlığı ve sivil toplum örgütleri ile sendikalarının katılımı ile iskele meydanında gerçekleştirilen çelenk sunma ve kutlama etkinlikleriyle devam etti.

Buradaki törende konuşan CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, tüm Sinop halkının 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı. Şanlı tarihimizi silah arkadaşları ile yazan Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün Önderliğindeki ordumuzun 30 Ağustos günü  zafer ile sonuçlandırdığı Büyük Taarruz Meydan Muharebesi Cumhuriyetimizin kuruluşunda çok büyük bir öneme sahip olduğunu belirten CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, bu kutlu günde büyük sıkıntılar ve yokluk içerisinde bir araya gelen yüce Türk Milletinin ve Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Milletimizi yok etmeye çalışan düşmanları büyük birlik ve beraberlik ruhuyla, vatan topraklarından attıklarını ifade etti. Karadeniz konuşmasının devamında şu ifadelere yerdi; “Bu zafer, vatan toprağı işgal altında bulunan bir milletin, yokluklara rağmen azimle, inançla ve kararlılıkla toprağını nasıl müdafaa edeceğini, büyük bedeller ödeyerek de olsa bütün Dünyaya göstermiştir. Cumhuriyetimizi, birlik ve beraberliğimizi geçmişte olduğu gibi bugünde bozmak isteyen güçler bulunmaktadır.

Bize düşen; şer odaklarına karşı bu Aziz Vatanı, şanlı tarihimizden aldığımız ilham ile daha önce nasıl başardıysak,şimdi ve sonuna kadar, aynı istek ve kararlılıkla korumaktır. Bizler; emanet aldığımız Vatanımızı, her alanda en üst seviyeye çıkartmak için var gücümüz ile çok daha fazla çalışmak zorundayız.

Bize emanet edilen Cumhuriyetimizi hak ettiği şeklide muhafaza ve müdafaa ederek, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği 'Muasır Medeniyetler’ seviyesinin üzerine çıkartmak için mücadele etmek bizim en büyük görevimizdir.

Ülke olarak yaşadığımız bu zor zamanda, her ne kadar coşku ile kutlamamız engellenmeye çalışılsa da, şehitlerimizin kanı ile yazdığı 'Büyük Zaferi’  şanına yakışır şekilde inadına daha büyük Coşkuyla kutlayacak ve anacağız.

Bu şekilde Türk Milleti olarak; tüm dünyaya  barışın gücünü göstermeliyiz. 'yurtta Barış Dünyada Barış’ bizim yolumuzdur.
Bunun için fikir ve ideoloji ayrımı yapmaksızın, tüm siyasetçileri tüm vatandaşları bu önemli güne sahip çıkmaya, hakkı ve layığı ile 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamaya davet edeceğiz. Böyle günlerin ülkemiz üzerinde uzlaştırıcı ve birleştirici güç olduğu gerçektir.

Bizler de birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için Atatürkçü ve demokrat değerlerimizin çevresinde çok daha fazla toplanmalı, ülkemizde gerçekleştirmek istenen, bu ayrıştırma ve kutuplaşma çabalarına bir araya gelerek son vermeliyiz. Ülkemizin her zamankinden çok Cumhuriyet Halk Partisine ihtiyacı var! Bu topraklarda bağımsız özgür ve kendi bayrağımız altında yaşamımızı kanları ve canları pahasına sağlayan Başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, Bütün Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi bir kere daha hürmet, minnet ve şükranla anıyor, yüce Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum. Yaşasın tam bağımsız Türkiye."
 
Editör: Vitrin Haber