Vali Dr. Ahmet Cengiz başkanlığında dün valilik toplantı salonunda Yatırım İzleme, değerlendirme ve Koordinasyon toplantısına düzenlendi. Vali Cengiz 2012 yılının son toplantısı olması nedeniyle yılın kısa bir değerlendirmesini yaparak, 2013 yılında kamu personelinin nasıl hareket etmesi gerektiğine değindi. 

Vatandaşlarla kurulan ilişkiden yeni projelere değinen Vali Ahmet Cengiz, il genelinde çalışan tüm personele 2013 yılıyla ilgili “Heyecanımızla nikah tazeleyeceğiz, özgün projeler üreteceğiz, ilimizin alt sıralara düşmesini istemiyorum. Efendilik değil, hizmet edeceğiz, halktan kopuk daire amirleri istemiyorum, yolsuzluk, ahlaksızlık kesinlikle istemiyorum” dedi. 

Cengiz; “ 2012 Yılının sonuna geldik. Öncelikle 2012 yılında ilimize, ülkemize, insanımıza yapmış olduğunuz katkılar için hepinize teşekkür ederim. Güzel işler oldu. Arzuladığımız işlerin üstünde işler yaptık. Arzu edipte yarım kaldığımız işler de oldu. Amacımız hep performansın yükseltilmesi vatandaşa sunduğumuz kalitenin arttırılması. Güler yüzlü hizmet. ‘Vatandaş odaklı hizmet’ diyerek yola çıktık. Genel itibariyle vatandaşımızın kamudan aldığı hizmetlerden memnun olduğunu arkadaşlarımızın gereken hassasiyetin temeli ölçüsünde gösterdiklerini ifade edebiliriz. Bu anlamda ilimizde yaptırdığımız anketden de bunu anlayabiliyoruz. Kamu hizmetleriyle ilgili profesyonel bir firmaya anket yaptırmıştık. Bu ankete göre vatandaşlar kamu hizmetlerinden oldukça memnun olduğu sonucu çıktı.
Asıl amacımız vatandaşın memnuniyetini yükseltmek onların yüzünü güldürmek onların derdine derman olabilmek, gelemeyene gitmek, görmeyenin gözü olmak, duyamayanın kulağı olmak genel prensibimiz. 2012 yılı için bütün Kamu çalışanlarımıza yaptıkları kamu hizmetleri için teşekkür ederim.

Kamu Hizmeti dairelerimiz performanslarını nasıl daha iyiye ulaştırabiliriz ya da çıtayı daha yükseklere çıkartabilirizin düşüncesinde olması gerekir. Bu çerçevede 2013 yılında aynı anlayışla hizmet içi eğitimlere devam edeceğiz” dedi.





Editör: Vitrin Haber