Eğitim-Sen Sinop Şubesi Başkanı Seyfi Çelebi, "Sinop dışından getirilen bindirilmiş kıtaların provake ettiği Sinop'ta bir linç girişimine şahit olduk" dedi. 

Sinop'ta “1 Mayıs İşçi Bayramı” kutlamaları olaysız bir şekilde geçti. Kutlamalarda polis, geniş güvenlik önlemleri aldı. 
Eski Otogar mevkisinde toplanan DİSK, KESK ve TÜRKİŞ'e bağlı çeşitli sendikaların üyeleri, Sakarya Caddesi üzerinden Uğur Mumcu Meydanı'na yürüdü. Yürüyüş sırasında işçiler hükümet aleyhinde çeşitli sloganlar attı. Her yıl olduğu gibi yine bu yılda Gençlik Muhalefeti alana koşarak girdi. 

Polis tarafından Uğur Mumcu Meydanı girişinde oluşturulan arama noktasında, etkinliğe katılanların üst aramasını yaptı. Uğur Mumcu Meydanı'nda toplanan işçiler, daha önce hayatını kaybeden emekçiler için saygı duruşunda bulundu. KESK adına Eğitim-Sen Sinop Şubesi Başkanı Seyfi Çelebi, DİSK adına Genel-İş Sendikası Şube Başkanı Bülent Eroğlu, TÜRKİŞ Temsilcisi Orhan Al, Eğitim-İş adına da Şener Peker birer konuşma yaptı.

'Linç Girişimine Şahit Olduk'
Eğitim-Sen Sinop Şubesi Başkanı Seyfi Çelebi, yaptığı konuşmada Şubat ayında BDP heyetine yönelik Sinop'ta yapılan protesto ve saldırıları eleştirdi. Çelebi, "Bilindiği gibi 18 Şubat günü AKP iktidarının, bir kısmı yerel basın ve bazı sendikaların körüklediği mülki idarenin önlem almamak için özel çaba sarf ettiği, Sinop dışından getirilen bindirilmiş kıtaların provake ettiği Sinop'ta bir linç girişimine şahit olduk. Bizler emek ve demokrasi güçleri olarak biliyoruz ki; Sinop halkı 30 yıllık şiddet ortamından yorgundur. Verdiği şehitlerden dolayı duygusaldır ama asla zalim değildir. Sinop'umuz da bu tür provokasyonları tezgahlayanları asla hoş görmeyecek ve affetmeyeceğiz" dedi.

Editör: Vitrin Haber