Sinop Sultan Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Beyşehir Şehit Nazım Bey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Erfelek Şehit Özkan Çelikkaya Çok Programlı Lisesi ortaklığında hazırlanan proje kapsamında Sinoplu öğrenciler Avrupa Staj görecek. 

Sinop Sultan Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Beyşehir Şehit Nazım Bey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Erfelek Şehit Özkan Çelikkaya Çok Programlı Lisesi ortaklığında hazırlanan Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nda sunulan ‘Avrupa’da Öğrenme Güçlüğü’ adlı Erasmus + Mesleki Eğitim Projesi Ulusal Ajans tarafından kabul edildi.

Bu kapsamda ortaklıkta yer alan Erfelek ve Beyşehir den 20 öğrenci ve 2 refakatçi Almanya’nın Dusseldorf şehrinde eğitim ve staj faaliyetlerine katılırken Sinop Sultan Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 20 öğrenci ve 3 refakatçi Almanya’nın Frankfurt, Erlensee şehrinde 14 günlüğüne eğitim ve staj faaliyetlerine katılacak.

Proje katılımcıları eğitim ve staj faaliyetleri dışında okul öncesi alanında faaliyet gösteren işletmelere ve bu alanda eğitim veren mesleki eğitim kurumlarına düzenlenecek teknik gezilere katılarak, uygulamaları yerinde görme imkanı elde edecek. İki farklı tarihte yapılacak olan hareketlilik faaliyetlerinin birincisi 8 Mart-21 Mart 2015, İkincisi ise 18 Mart-31 Mart 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve her iki yurtdışı hareketlilik faaliyetlerinde toplam 28 gün sürecek.

Proje faaliyetleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Sultan Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Semra Doğruyol “Ülkemizde mesleki eğitimin en büyük sorunlardan biri de staj ve beceri eğitimlerinin uygulanmasında yaşanan sıkıntılardan mesleki eğitimde yapılan eğitim çoğu zaman teoride kalmaktadır.

Bu nedenle katılımcılarımız temel düzeyde ve teoride kalan mesleki eğitimlerini bu şehirlerde düzenlenen 2 şer haftalık eğitim ve staj faaliyetleri geliştirecek ve Avrupa işgücü piyasasında rekabet edebilirliklerini arttıracaklardır’dedi. 
Editör: Vitrin Haber