Sinoplu iş Adamları Derneği 13. Olağanüstü Genel Kurulu geniş bir katılımla Küçükçekmece Paşa Garden Restaurant'ta yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından SİAD Belgeselinin izlenmesi ile başlayan kongrede divan başkanlığını Yusuf Özer, divan üyeliklerini isr Erdal Özcan ve Şaban Öztürk yaptı.

Gündem gereği faaliyet ve denetim raporlarının okunması sonrası seçime geçildi. Genel kurula tek liste ile giren SİAD Başkan Vekili Mukadder Yıldırım, oyların tamamını alarak SİAD'ın yeni başkanı oldu. 8 yıldır SİAD Başkanlığı görevini yürüten ve tekrar aday olmayan  Rafet Orhan başkanlığı Yıldırım''a devretti.

Kongrede yaptığı konuşmada duygusal anlar yaşayan Başkan Rafet Orhan, görev yaptığı 8 yıl boyunca önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek yönetim kurullarına teşekkür etti. Bndan sonra da elinden geldiğince her zaman SİAD ailesinin yanında olacağını belirterek Sinoplu iş adamlarını SİAD çatısı altında buluşmaya davet eden Başkan Rafet Orhan, kendisine görev yaptığı dönem boyunca desteğini esirgemeyen STK başkanları, siyasiler ve bürokratlara da teşekkür etti.

Sinop sevdasının her zaman devam edeceğini kaydeden Başkan Rafet Orhan'a Mukadder Yıldırım yönetim kurulu üyeleri adına bir plaket takdim ederek teşekkür etti.

SİAD'ın yeni başkanı Mukadder Yıldırım'da yaptığı konuşmada görev yaptığı dönemde ilkleri gerçekleştiren Başkan Rafet Orhan'a teşekkür ederek, birlikte önemli çalışmalar imza attıklarını söyledi.  Önümüzdeki süreçte de çalışmalar devam etmek istediğini kaydeden Başkan Mukadder Yıldırım genç bir ekiple yola çıktıklarını belirterek, herkesi yönetim kuruluna destek vermeye davet etti.

Katılımcılar da yaptıkları konuşmalarda Başkan Rafet Orhan'a teşekkür ederek SİAD'ın yaptığı hizmetlere teşekkür ettiler ve çalışmalardan duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Kongrede Kurucu Başkan Hasan Basri Kuzuoğlu'nun kızı Avukat Selma Kuzuoğlu,eski başkanlardan Nihat Önder, Yusuf Özer, SİNDEF Genel Başkanı Hasan Dalkıran, Kuruculardan Emrullah Karaaslan, TÜMSİYAD Başkanı Mustafa Özalp, Erdal Aksoy,  dernekçiliğin duayen isimleri Yaşar Aksoy, Ramazan Ulu, Sinop Şube Başkanı Yılmaz Öz, Küçükçekmece Kızılay Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek, Sinop MÜSİAD Sinop Başkanı ve 25.Dönem Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak, İstanbul Sinop Spor Başkanvekili Şenol Ercan, İstanbul Bağımsız Belediye Başkan Adayı Vedat Öztürk, UYGAD Genel Başkanı Gazeteci Mevlüt Yüksel, CHP Güngören Belediye Başkan Adayı İsmet Yaşar, SADER Genel Başkanı Remzi Yüksel ve dernek üyesi iş adamları katıldı.

Editör: Vitrin Haber