Sinoplu İşadamları Derneği (SİAD) Sinop Şubesi 38 üyesi ve 19 yönetim kurulu üyesiyle birlikte istifa etti. İstifa kararı Şube Başkanı Yılmaz Öz ve üyeler tarafından düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. 

Mavi Esinti Çay Bahçesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Şube Başkanı Yılmaz Öz, istifa eden üyelerle birlikte Sinop İş İnsanları Derneği'ni (SİNDER) kurarak, SİNDER çatısı altında Sinop'a hizmet etme kararı aldıklarını söyledi. 

Yılmaz Öz yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Bugün burada aramızda bulunmanızın mutluluğu ve sevinci içerisindeyiz. Son günlerde yaşadığımız gelişmeleri ve bizi bir karar alma durumunda bırakan olayları ve uygulamaya karar verdiğimiz aksiyonları sizlerle paylaşmak arzusu ile bu basın bildirisini sizlere sunmak durumunda kaldık.  

Bilindiği üzere Merkezi İstanbul’da bulunan SİAD geçmiş yıllarda Sinop İlimizde bir şube açmış ve bir yönetim oluşturmuştu. Bizler bu yönetimde ilk başından beri sorumluluk almaktan kaçınmamış ve mevcut Şube Başkanı’nın istifası sonucu yeni bir yönetimle yola devam etmiştik. Ülke genelinde etkin olan Covid salgını nedeni ile gecikmeli olarak ta olsa 2021 Haziran ayında Seçimli Kongremiz gerçekleşmiş ve yeni Yönetim Kurulu ki bu ekip seçimle gelmiş bir ekip olup göreve başlamıştır. Derneğimiz Genel Merkezi ile ilişkilerimiz Sn. Rafet Orhan ve Sayın Mukadder Yıldırım’ın Genel Başkanlığı döneminde sorunsuz olarak devam etmiştir ve iletişim problemleri yaşanmamıştır. Mevcut Genel Başkanımız ve 1 Ağustos 2021 tarihinde aday olacağını açıklayan Turgay Öztürk’ün göreve gelmesini takiben iletişim problemleri yaşanmaya başlanmıştı. Genel olarak Şube ile ilgili konular tarafımla görüşülmek yerine Şube sekreteri ile görüşülmesi tercih edilmeye başlanmış ve bunun sonucu olarak ta bir çok önemli konuda gecikmeli bilgilendirme ve aksiyon alma sonuçları doğurmuştur.

Yakın zamanda  dernek kirası ile ilgili yaşanan  Yerel Basında yaşanan haber ve sonrasında da   iletişim problemi en yüksek noktaya çıkmıştır. O günden sonra Genel Başkanımız Sn. Turgay Bey  şube başkanının telefonlarına çıkmamaya ve dönüş yapmamaya başlamıştır.

Sn.Turgay Bey Dernek Şubemizi şirketi gibi buradaki başkanı da şirket müdürü gibi algıladığından sayın Turgay Bey başkan seçildikten sonra ilimizde üyelerimizle yaptığı toplantıda da konuşmalarından ve tavırlarından rahatsızlık duyup Dernek üyeliğinden çıkan arkadaşlarımız olmuştur. 

Dernek Genel Merkezinden destek istediğimiz bazı etkinlerde konu hakkında destek verilemeyeceğinin yalın bir şekilde ifade edilmesi mümkün olabilecekken Şube Başkanını ve Şubemiz Yönetim Kurulu üyelerini beceriksizlikle suçlanması da bardağı taşıran son olay olmuştur.

2021 Yılı Mayıs ayında Şube Başkanı Sn. Genel Başkan’dan önceden randevu almasına ve saat konusunda mutabık kalınmasına rağmen Dernek Genel Merkezine ulaştığımda kendilerinin benimle görüşemeyeceği acilen şehir dışına çıkmaları gerektiği Genel Sekreterimizce ifade edilmiştir. Bu aşamada bile iletişim kurulamamıştır.

Özetlemek gerekirse Sinup Şubemizin sıkıntısı Genel Merkezle değil iletişim kurulamayan ve söylem ve tavırlarından üzüntü duyulan Genel Başkan Turgay ÖZTÜRK beyedir.
Yukarıda detaylı olarak belirtilen sıkıntılar nedeni ile Şube Yönetim Kurulu ile 15 Temmuz 2021 tarihinde düzenlenen etkinlikten sonra Sn. Genel Başkan Turgay ÖZTÜRK’ün seçilmesi durumunda uyumlu bir çalışma ortamı olmayacağı görüşünün genel kabul görmesi üzerine seçilmeleri durumunda çalışma imkanımız olmadığını ifade etmiştik.

01.08.2021 tarihinde yapılacak olan Genel Kurulda tekrar adaylıklarını açıklayan mevcut başkana ve aday olacak diğer üyelere başarılar dilerken kendilerinin yolları açık olsun Yeter ki Sinop’a hizmet edilsin, bizler yine hizmet edenlere dua ve teşekkür etmesini biliriz. 

Son günlerde yaşanan gelişmeler üzerine 29.Temmuz.2021 tarihinde yapmış olduğumuz Yönetim Kurulu Toplantısında alınan karar üzerine 19 kişilik Yönetim Kurulumuz 18 üyesi Yönetim Kurulu ve Dernek üyeliğinden istifa etme kararı alarak istifa dilekçelerini sunmuşlardır.

Bugün burada bulunan ve işlerinin yoğunluğu nedeni ile aramızda olmayan dernek üyelerimizde dernek üyeliğinden istifa kararı almış ve istifa dilekçelerini sunmuştur.

Bu ekibin Sinop Sevdası hiçbir şekilde engellenemez ve birlikteliği hiçbir zaman bozulamaz. İşte bu duygularla Sinop için yeni bir Sivil Toplum Kuruluşu ve Derneği olacak olan SİNDER (Sinop İş İnsanları Derneği) in kuruluş için çalışmalarımızın oluşumlarının başlatıldığımızı sizlere açıklamaktan sevinç ve guru duymaktayız.

Herkese sağlıklı huzurlu ve mutlu günler dileriz"

Editör: Vitrin Haber