Hakkari Çukurca'da yapılan hain terör saldırısında gazi olan İlçede görevli Müezzin Bahattin Ergüner'in oğlu Eren Ergüner, Ankara'daki tedavisinin ardından getirildiği memleketi Sinop Erfelek'te dualar ve tekbirlerle karşılandı. 

29 Ekim tarihinde Hakkari'nin Çukurca ilçesinde Jandarma Karakoluna yapılan ve üç şehit verilen hain saldırıda yaralanarak gazi olan, ardından da Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki tedavisi tamamlanan Gazi Eren Ergüner, ambulansla baba ocağı Erfelek'e getirildi. 

DUALAR OKUNDU, KURBAN KESİLDİ 
​Gazi için ilçede karşılama töreni düzenlendi. Eren Ergüner'i taşıyan ambulans ilçe girişinde yüzlerce Erfelekli tarafından karşılandı. Ardından konvoy eşliğinde siren çalarak Gazi Ergüner gözyaşları ve tekbirlerle eşliğinde baba evine getirildi. Yapılan dua ardından kurban kesildi. Gazi Eren Ergüner daha sonra 'en büyük asker bizim asker' sloganları eşliğinde sağlık görevlileri tarafından sedyeyle evine götürüldü. Karşılama törenine İlçe Kaymakamı Hüseyin Sayın, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, Erfelek İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Vedat Atar, İlçe Emniyet Müdürü Mithat Kuzu, İlçe Müftüsü Mikail Özkan ile yüzlerce vatandaş katıldı.

KELİMELER BOĞAZIMDA DÜĞÜMLENİYOR
Törene katılan herkese teşekkür eden ve kelimeler adeta boğazında düğümlenen baba Bahattin Ergüner, oğluyla gurur duyduğunu söyledi. Ergüner; "Büyük sıkıntılar çektik ama, hamdolsun oğlum sağ salim evine döndü. Erfelek halkına çok teşekkür ediyorum. Karşılama sırasında çok duygulandım. Sayın belediye başkanımıza, içe müftümüze, bölük komutanımıza, ilçe emniyet amirimize ve tüm halkımıza çok teşekkür ediyorum. Onların gelip bizleri yalnız bırakmaması bizleri daha da mutlu etti ve daha da cesaretlendirdi. Konuşacak kelime bulamıyorum. Boğazıma düğümleniyor" dedi. 

EVİMDE OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM
Gazi asker Eren Ergüner'de evinde olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Eren Ergüner; "Çok mutluyum. Aylar sonra evimdeyim. Buradan gideli 6 ay oldu. 6 ay sonra evimdeyim. Büyük operasyonlar atlattım. Çok şükür sağ salim evimdeyim. Erfelek halkına ve tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bana büyük bir sürpriz yaptılar" diye konuştu.

Kamera: Erkan Aksu
Editör: Vitrin Haber