Manisa Soma'da maden ocağında hayatını kaybeden ve 15 yaşında olduğu ileri sürülen Cemal Yıldız'ın 19 yaşında ve ailesinin Sinop Ayancıklı olduğu ortaya çıktı.

Haberin kısa sürede sosyal medya ile yazılı ve görsel basında çıkması ardından ortalık bir anda karışmıştı. Çıkan yalan haberler üzerine 
Enerji Bakanı Taner Yıldız, 15 yaşında bir çocuğun madende çalışmadığını söyleyerek 'İspat etsinler istifa ederim' demişti. 

Olayın nereden çıktığı ise çok geçmeden anlaşıldı. Manisa'nın Kırkağaç İlçesi'nde cenazelerin konulduğu soğuk hava deposu önünde bir yakınının cenazesini bekleyen bir vatandaş, yeğeninin de madende olduğunu söylemişti. 'Yeğenin kaç yaşında?' sorusuna ise '15 yanıtını' vermişti. 


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de net bir dille böyle bir şeyin olmadığını söyledi. Gazeteciler konunun izini sürdü ve 15 yaşında olduğu iddia edilen Cemal Yıldız'ın evini buldu, anne ve babasıyla konuştu. Acılı baba Ramazan Yıldız, toprağa verilen oğlunun 19 yaşında olduğunu, oldukça küçük göründüğü için dayısının yeğenini 15 yaşında olarak söylediğini dile getirdi.

15 yaşında olduğu sanılan Cemal Yıldız'ın aslında 19 yaşında olduğu ve 9 ay önce madende işe başladığı öğrenildi. Gözyaşlarının sel olduğu cenaze töreninde, Yıldız'ın babası Ramazan Yıldız, güçlükle ayakta durabildi. Yıldız'ın cenazesi, yine maden faciasında hayatını kaybeden 52 yaşındaki Orhan Öksüz'ün cenazesi ile birlikte Hisar Camii'inde kılınan öğle namazının ardından Yeni Mezarlığa defnedildi.
Editör: Vitrin Haber