Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali Teknofest İstanbul 2019’da Sinoplu bilim insanı Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ortodonti Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurhat Özkalaycı göğsümüzü kabarttı. Özkalaycı, 3 adet Ortodontik Aparey Tasarım çalışması ile bronz madalya aldı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Teknofest kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteğiyle Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) ev sahipliğinde gerçekleştirilen 4. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı ISIF’19’da 3 bronz madalya kazandı.

17-22 Eylül’de İstanbul Atatürk Havalimanında Teknofest İstanbul’un alt bölümünde gerçekleştirilen, ülkemizin ilk ve tek uluslararası buluş fuarı olan 4. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’nda Bülent Ecevit Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Sinoplu hemşehrimiz Doç. Dr. Nurhat Özkalaycı ve Ortodonti Anabilim Dalı Araştırma Görevlileri Dt. Soner Arusoğlu, Dt. Melis Töz, Dt. Büşra Kumrular, Dt. İrfan Eser ve Dt. Yunus Ocak temsil etti.

Uluslararası, ulusal ve bireysel buluşçuların katıldığı fuarda, Ar-Ge merkezleri, sanayiciler, girişimciler, özel araştırmacılar, danışmanlar, özel veya devlet destekli araştırma enstitüleri, teknoloji geliştirme bölgeleri yer aldı. Teknoloji transfer ofisleri, üniversiteler, fikri ve sınai mülkiyet hakları ile ilgili kurum ve kuruluşla ve yatırımcıların bulunduğu fuarda, risk sermayesi grupları, patent vekilleri, buluş dernekleri, ilgili kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları da fuarda buluşlarını sergiledi.

22 ülkeden 384 buluşun yarıştığı fuara 4 proje ile katılan Sinoplu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurhat Özkalaycı 3 adet Ortodontik Aparey Tasarım çalışması ile bronz madalyaya layık görüldü.

Editör: Vitrin Haber