Türk Hava Kurumu (THK) Genel Merkezi tarafından Sinop’ta Havacılık Eğitim Merkezi kurulmasının kararı alındı.

Merkezle ilgili çeşitli alanlarda kursların 3 eylül 2012 tarihinde başlayacağı, Havacılık Eğitim Merkezi’nin de Genel Başkan’ın katılımıyla 10 Eylül 2012 tarihinde resmen açılacağı bildirildi.

Türk Hava Kurumu Sinop Şube Başkanlığından yapılan açıklamaya göre havacılık eğitim merkezi ilk etapta planör, radyo kontrollü uçak ve yelken kanat alanlarında kurslar başlatacak. Kurslarda en az 30 ar kursiyer bulunması gerekiyor.

Türk Hava Kurumu Sinop Şube Başkanı Nuri Şişman Sinop Havacılık Merkezi ile ilgili yaptığı açıklamada, Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Emekli Hava Pilot Tümgeneral Osman Yıldırım’ın 28-29 Kasım 2011 de Sinop’a yaptığı ziyareti işaret ederek “ Sayın Genel Başkanımız bu ziyaret sırasında Sinop’a Havacılık Eğitim Merkezi kurulmasının sözünü vermişti. Sayın Genel Başkanımızın bu sözünden sonra yaklaşık 9 aydır sürdürülen çalışmalar tamamlanmıştır. Bu süre içinde kursların yapılacağı yer ile ilgili sorunlar aşılmış ve Sinop Hava alanı içinde bir toprak pist yapımı tamamlanmıştır“ dedi.

Sinop Havacılık Eğitim Merkezinin Sinop’a önemli katkılar sağlayacağını da belirten Türk Hava Kurumu Sinop Şube Başkanı Şişman “Bu kurslar dönemler halinde sürdükçe her şeyden önce Sinop’un tanıtımına önemli katkılar sağlayacaktır. Ayrıca başta Sinoplu gençler olmak üzere binlerce gencimiz eğitime alınacak, Havacılığın sevdirilmesi sağlanacaktır.Bu kurslardan geçen gençlerimiz gelecekte de bundan mesleki olarak yararlanabileceklerdir. Bizler Büyük Atatürk’ün ‘ istikbal Göklerdedir ‘ şeklindeki hedefini gençlere ulaştırmakla yükümlü çalışmalar yapıyoruz“ dedi. THK Sinop Şube Başkanı Nuri Şişman kursların tamamen ücretsiz olduğunu da belirterek “Kurslar ücretsiz olduğu gibi hava alanı bölgesine günlük ulaşımları da kurumumuzca karşılanacak ve öğlen yemekleri de kurumumuza ait olacaktır “ diye konuştu.

Türk Hava Kurumu tarafından Havacılık Eğitim Merkezinde başlatılacak kurslardan yararlanmak için Türk Hava Kurumu’nun Sakarya caddesi no 14/2 adresine şahsen başvurulması ve talep evraklarının doldurulması gerekiyor. Kurslardan yararlanmak için son başvuru tarihinin ise 24 ağustos olduğu geniş bilgi için THK Sinop şubesinin 0 368 261 17 32 nolu telefonunun da aranabileceği bildirildi. 

Editör: Vitrin Haber