Sinop kent merkezi Gelincik Mahallesi Yeni Sokakta faaliyete başlayan Yeşilay Danışmanlık Merkezinin (YEDAM) açılışı törenle yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Yeşilay Genel Merkezi'nde katıldığı törende, Sinop'tan canlı bağlantı yapılarak açılış kurdelesi, Vali Erol Karaömeroğlu tarafından kesildi. YEDAM'ın açılış törenine Vali Karaömevroğlu'nun yanı sıra İl Emniyet Müdürü Cahit Şahin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ferhat Kuran ile kamu kurum ve kuruluşlarından temsilciler ve YEDAM personeli katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeşilay Danışmanlık Merkezleri Ortak Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Bizim, Yeşilay’ımızla birlikte yürüttüğümüz mücadeledeki tek gayemiz, ülkemize ve milletimize ruhu da bedeni de dipdiri nesiller kazandırmaktır. İnşallah bu mücadeleyi ülkemizde tek bir bağımlı bırakmama azim ve kararlılığıyla son nefesimize kadar da sürdüreceğiz” dedi.

YEDAM'ın Sinop'ta hizmete girmesinden büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Vali Erol Karaömeroğlu, bağımlılıktan kurtulmak isteyen vatandaşları, Yeşilay Danışma Merkezine beklediklerini söyledi.  Karaömeroğlu, "Madde bağımlılığıyla dertlenmiş ailelerin korkmadan, çekinmeden, maddi bir külfet yüklenmeden başvurabilecekleri, mahremiyetlerinin sonuna kadar korunacağı ve kendilerine en samimi yardım elinin uzatılacağı, bağımlılıkla ilgili sorunu olan bireylerimize ve ailelerine sağlıklı, doğru, bilimsel yöntemlerin uygulanacağı Yeşilay Danışma Merkezimiz, bağımlı bireylerimiz ve yakınlarının bağımlılıktan kurtulması için ne gerekiyorsa onu yapacak, tüm bu hizmetleri ücretsiz ve tam bir gizlilik ilkesi çerçevesinde yürütecek olması da ayrıca bu mücadeleye katkı sağlayacaktır" diye konuştu. 

Sinop YEDAM'ın bağımlılıklardan kurtulmak isteyenlere ve yakınlarına ücretsiz hizmet verdiği belirtildi.  Türkiye'nin her yerinden 115 YEDAM Danışma Hattı ile destek almanın mümkün olduğu bunun yanı sıra vatandaşların uzmanlarla yüz yüze görüşmeler de yapabileceği kaydedildi.

Editör: Vitrin Haber