SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

Sinop Üniversitesi'nde (SÜ) rektör adaylarının belirlenmesi için "Rektör adaylarının seçimle belirlenmesine ilişkin usul ve esaslar" çerçevesinde yarın sandığa gidiliyor. Yapılacak seçimlerde oy kullanacak öğretim üyesi sayısı ise 171.

Rektör Prof. Dr. Recep Bircan, bugüne kadar basına yansıyan şekliyle rektörlük için 4 aday çıktığını söyledi.

Rektörlük seçimleri için normalde 6 aday olması gerektiğini belirten Bircan, "Şimdilik 4 aday var.YÖK kanununa göre bütün profesörlerimiz rektör adayı olabilirler. Buradan rektör adaylarına başarılar dileyerek, seçimin Sinop Üniversitesi için hayırlı olması temennisinde bulunuyorum" dedi.

Bircan, rektör adayı belirleme toplantısı ve seçimi için "Rektör adaylarının seçimle belirlenmesine ilişkin usul ve esaslar" çerçevesinde yarın 10.00-16.00 saatleri arasında Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli Toplantı Salonunda toplantı yapılacağını duyurdu.

Adaylar: Sinop Üniversitesi'nde rektörlük için adaylık başvurusunda bulunanlar şöyle; Prof. Dr. Recep Bircan, Prof. Dr. Nihat Dalgın, Prof. Dr. Sedat Karayücel, Prof. Dr. Kamil Demirci.

Seçim takvimi ise şöyle işleyecek: Sandıktan çıkan sonuçlar 9 Temmuz tarihinde YÖK'e gönderilecek. 10-12 Temmuz'da YÖK tarafından kurulacak komisyon rektör adaylarını inceleyecek. Konu, 23 Temmuz tarihinde YÖK genel kurulunda görüşülecek. 27 Temmuz tarihinde de YÖK tarafından belirlenecek 3 adayın ismi Cumhurbaşkanlığına sunulacak. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu üç isim arasından Sinop Üniversitesi'nin yeni rektörünü belirleyecek. 

Editör: Vitrin Haber