Uzun süredir imar sorunun yaşandığı Sinop'ta planın mahkeme tarafından tekrar iptal edilmesi üzerine Sinop Kent Halkları Derneği (KENTSAV) üyeleri basın açıklaması yaptı. 

Yalıpark Çay Bahçesinde gerçekleşen ve çok sayıda dernek üyesinin katıldığı toplantıda konuşan KENTSAV Başkanı Neşe Özkoç, Sinop'un imarsız kamasında asıl sorumlunun kendileri değil Sinop Belediyesi olduğunu ileri sürdü. 

İMAR PLANININ İPTAL EDİLMESİNİN SORUMLUSU BİZ DEĞİLİZ
Sinop'un uzun süredir meşgul olduğu imar planı sorunun geçmişten günümüze yaşanan uzun sürecini anlatması ardından Özkoç, "Neyse ki mahkeme buna itibar etmeyip, bilirkişi raporları doğrultusunda planı oy birliği ile iptal etmiştir. Sinop'un imarsız kalmasının sorumlusu KENTSAV yani bizler değil, Sinop'u daha yaşanabilir, doğayla barışık, modern, trafik sorunu çözülmüş, yaşam ve yeşil alanları gelişmiş, çağdaş bir kent olması için göreve talip olan Sinop belediye Başkanının bizzat kendisidir" dedi.

SORULARIMIZA YANIT İSTİYORUZ
KENTSAV Sözcüsü Ali Dizdaroğlu'da 'hukuksuz' olarak tanımladıkları imar planına ilişkin itirazların, bilirkişi raporlarının ve valiliğin raporuna rağmen bu süreçte uyarıların ve itirazların dikkate alınmadığını savundu. "Sinop için yapılacak yeni imar planı için hangi firma ile anlaşıldı? Hangi kriterlere göre seçildi? Hangi bedelle anlaşıldı? diye soran Dizdaroğlu, bu soruların Sinoplular ile paylaşılmasını istedi.

Toplantıda Sinop Çevre Dostları Derneği Başkanı Hale Oğuz ve Sinoplu karikatür sanatçısı Seyit Saatçi birer konuşma yaptı.

Editör: Vitrin Haber