İstanbul Fuar Merkezinde (İFM) 19-22 Aralık tarihleri arasında Sinoplu İş Adamları Derneği (SİAD) tarafından organize edilen Sinop’un ilk fuarı SİAD EXPO sona erdi. Yurt içi ve yurt dışından 130'u aşkın yatırımcı firmanın katıldığı ve Proaktif Fuarcılık organizesinde düzenlenen Sinoplu İş Adamları Fuarı SİAD EXPO, 4 günde 19 bine yakın ziyaretçi ağırladı. Fuarın son gününde daha önce Sinop'ta görev yapan İstanbul Vali Yardımcısı Bahattin Atçı'da fuar alanını gezdi, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş de fuar alanında stant açan Call Center firmasında müşteri temsilcisinin yerine geçerek çağrılara cevap verdi.

Öğle saatlerinde stantları gezen SİAD Genel Başkanı Rafet Orhan ve yönetim kurulu üyeleri, katılımcı firmalara plaket takdim etti. Renkli görüntülerin yaşandığı plaket takdimi ardından akşam saatlerinde de SİAD'ın kurmayları basın toplantısı düzenledi.

KATILMAYANLARA SİTEM
Fuar giriş alanında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan SİAD Genel Başkanı Rafet Orhan, etkinliğe katılan firmalara, belediyelere ve STK'lar ile fuar alanına gelerek kendilerine destek veren herkese teşekkür etti. Fuara katılmayan bürokrat, belediye başkanları ve siyasetçilere de sitem eden Rafet Orhan, fuara katılımın beklenenin üzerinde olduğunu söyledi. Rafet Orhan: "Mükemmel denecek dereceye ulaşan bir organizasyona Sinoplu iş adamları derneği imza atmıştır. Artık Sinoplu, Sinoplu İş Adamları Derneğini çok önemsediğini buradan ispat etmiştir. Ben gelerek destek veren tüm hemşehrilerime ve burada stant alıp bizlere güvenenlere son derece müteşekkirim. Bize destek veren başta milletvekillerimize, bakan yardımcılarımıza, rektörümüze, vali yardımcılarımıza, bürokratlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Sinoplunun gücünü bir kere daha bu fuarda kanıtlayıp, artık siyaseten ve ticareten hafife alınmayacak bir konuma geldiğini herkese ispat ettik. Bu noktada bize güç verenlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Sinoplu iş adamları artık bir güçtür. Harika bir organizasyonun kapanışını yapıyoruz. Bir sonraki fuarımızda buluşmak üzere sizleri Allah'a emanet ediyorum. Gelmeyenler için de üzüldüğümü beyan etmek istiyorum" dedi. 

RAFET ORHAN GÖREVİ DEVREDİYOR
Toplantının moderatörlüğünü yapan derneğin genel sekreteri Barbaros Baltacı, SİAD Genel Başkanı Rafet Orhan'ın yapılacak olağanüstü kongre ile görevini SİAD Başkan Vekili İşadamı Mukadder Yıldırım'a devredeceğini açıkladı. Genel Başkan Rafet Orhan, Yıldırım'a şimdiden başarılar diledi. Basın toplantısı toplu fotoğraf çekimi ardından sona erdi. Fuara Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti üyesi medya mensupları tam kadro katıldı. 

Editör: Vitrin Haber