AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, gümrük probleminin çözülmesiyle birlikte yurt dışından Sinop'a direk uçuşların bu ay sonundan itibaren başlayabileceğini açıkladı.

Uğur Giresun, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile geçen hafta Ankara’da yaptıkları görüşmelerinden sonra Sinop Havaalanında yurt dışı uçuş gümrük hizmetlerinin yapılabilmesi için sürekli görevli bulundurulma kararının uygulanmaya başlayacağını söyledi. Daha önce yaptıkları girişimlerle Sinop Havaalanı Gümrük Muhafaza Kısım Amirliğinin kurulduğunu hatırlatan Uğur Giresun, talep edilmesi halinde gümrük işlemleri için gümrük personelinin görevlendirilmek suretiyle bu hizmetin sürdürüldüğünü anımsattı. 

Alınan bu yeni kararla 31 Ağustos 2020 tarihinden itibaren gümrük işlemleri için ihtiyaç duyulan personelin havalimanında sürekli bulundurulacağını ifade den Giresun, Avrupa’da yaşayan Sinoplu gurbetçilerin Sinop’a direkt uçabilmelerinin sağlandığını, bu adımın Sinop ticaret ve turizmine olumlu etkisinin olmasını beklediklerini kaydetti. 

UYGULAMA AĞUSTOS SONUNDA BAŞLIYOR
Uğur Giresun açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan ile Ankara’da gerçekleştirdiğimiz görüşme neticesinde yurt dışından Sinopumuza direk uçuşlarımız bu ay sonunda başlıyor.

YURT DIŞI YOLCULARI AKTARMA YAPMAYACAK
Daha önce yaptığımız girişimler sonucunda Sinop Havaalanı Gümrük Muhafaza Kısım Amirliğimizin kurulmasına vesile olmuştuk. Sayın bakanımızın destekleriyle amirliğimizde Ağustos ayı sonu itibariyle gümrük personelimiz sürekli olarak hizmet vermeye başlayacak. Yurt dışında yaşayan gurbetçilerimiz aktarma yapmadan direk uçuşla Sinop Havaalanımıza iniş gerçekleştirebilecekler.

AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, Sinop Havaalanı Gümrük Muhafaza Kısım Amirliğinin kurulması ve sürekli personel bulundurulması konusundaki katkılarından dolayı Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş’e teşekkür etti.