Karadeniz’in incisi Sinop’ta bayram öncesi başlayan yoğunluk devam ediyor

Pandemi öncesi İstanbul’un iki yakasında da karşılıklı seferler olmasına karşın alınan kararla yalnızca İstanbul Havalimanı’ndan günde bir kez sefer icra ediliyor. 

Gurbetçi vatandaşlarında yoğun ilgi gösterdiği Sinop Uluslararası Havalimanı için geçmiş dönemde Avrupa’dan direkt seferler gündeme gelmiş ancak seferler başlatılamamıştı. Avrupa üzerinden İstanbul bağlantılı Sinop seferlerinde bu sebeple yoğunluk yaşanıyor. 

Vatandaşların özellikle Anadolu yakasından da seferlerin başlatılması konusunda talepleri olmasına karşın henüz bir gelişme yaşanmadı. 

Havalimanına giden yolcular fazla bilet satışı sebebiyle overbook uygulamalarına tabi tutulurken, Samsun ve Kastamonu gibi illere yönlendirmeler yapılıyor. 

Uzun yıllardır Türkiye’nin en mutlu şehri seçilen Sinop’a havayolu ile gelemeyen vatandaşlar ise karayolunu tercih ederek dar yollara sahip şehir merkezinde yoğunluk yaşanmasına sebep oluyor. 
 
Önümüzdeki üç gün boyunca İstanbul - Sinop ve Sinop İstanbul seferlerinde yer bulunmazken sonraki günler için bilet fiyatları tavan bilet ücret uygulaması sebebiyle 990 TL’den başlıyor.

Editör: Vitrin Haber