Sinop'un Türkeli ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 3 mahallede karantina uygulaması başlatıldı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, Akçabük köyüne bağlı Demirci, Aşağı Marbel ve Merkez mahallerinde koronavirüs vakalarına rastlandığı belirtildi.

Açıklamada, yaşanan gelişme üzerine İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca söz konusu mahallelerde 14 gün süreyle karantina uygulaması başlatıldığı, mahallere giriş ve çıkışların yasaklandığı kaydedildi. 

Açıklamada ifadelere ler verildi: "İlçemiz Akçabük Köyü Demirci Mahallesi, Aşağı Marbel Mahallesi ve Merkez Mahallesinde, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72 inci maddelerine istinaden, 24.08.2020 tarihi saat 23:59 itibariyle ikinci bir değerlendirmeye kadar Karantina uygulamasına geçilmesine, köyün giriş ve çıkışlarının kapatılmasına, karantina uygulamasının vatandaşlarımıza duyulmasına, İlçe Jandarma Komutanlığı ile Köy Muhtarlığı tarafından gerekli tedbirlerin alnunasma ve takibinin yapılmasına karar verilmiştir" 

Editör: Vitrin Haber