Sinop Ticaret ve Sanayi Odası'nın (STSO) meslek komitesi ve meclis üyesi seçimleri yaklaşık yüzde 50 katılımla gerçekleşti. 

Sultan Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinda yapılan seçimde, odaya kayıtlı ve oy kullanma hakkına sahip yaklaşık 560 seçmen, 12 meslek grubu için oy kullandı. 

Seçimlerde: 4 dönemdir başkanlık görevini sürdüren Erol Derici'nin aday gösterdiği Salim Akbaş'ın mavi listesi ile iş adamı Sedat Sever'in kırmızı listeleri yarıştı. Her iki aday kendi gruplarından seçilmeyi başardı. Çıkan sonuca göre: başkanlığı, kendi çıkattığı aday Salim Akbaş'a devredecek olan Erol Derici'nin ise Turizm grubunda sandıktan çıkamadığı, mimar ve mühendislerin yer aldığı 11. gruptan meclise girdiği öğrenildi. 

Seçim sonrası 12 meslek grubunun yer aldığı 27 üyeli meclisin 15'ini Salim Akbaş alırken, rakip grup ise meclis üyelerinin 12'sini aldı. Seçim sonuçlarının resmileşmesi ardından önümüzdeki hafta organ seçimleri ve başkan seçimi yapılacak.

ÜYELERİMİZ UZLAŞI MESAJI VERDİ
Seçim sonuçları ile ilgili bir değerlendirme yapan Ticaret ve Sanayi Odası eski Başkanı Erol Derici, seçimler sonucunda üyelerin kendilerine uzlaşı mesajı verdiğini söyledi. Derici; “Seçimler sonucunda parçalı bir meclis oluştu. Üyelerimiz bize bir uzlaşı mesajı veriyor. Aranızda anlaşın, uzlaşın, Sinop’u beraber yönetin diyor. Bizlerin de üyelerimizin verdiği mesaja uymamız lazım. Bizim seçim takvimimiz uzun soluklu bir süreç. Önümüzdeki hafta yönetim kurulu, meclis ve meclis başkanı seçimlerimiz var. Bu süreçler bittikten sonra yine Sinop’ta hizmet yönünde çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. 

HEPİMİZİN AMACI SİNOP’A HİZMET ETMEK
Seçimler sonrasında 27 üyeli meclisin 15’ini kendi grubundan oluşturmayı başaran Salim Akbaş, bu yarışta mücadele eden herkesin tek amacının Sinop’a hizmet etmek olduğunu ifade etti. Akbaş; “12 meslek gurubu ile gidilen ve 27 meclis üyesinin belirlendiği seçimlerde 15 meclis üyesini mavi gruptan biz aldık, 12 meclis üyesini ise kırmızı gruptan arkadaşlar aldılar. Meclis çoğunluğunda şuan; 7 meslek grubunda mavi liste, 5 meslek grubunda ise kırmızı liste şeklinde oluştu. Meclis çoğunluğu olarak biz önde görünüyoruz. Meclis dağılımından sonra meclis iç organlarının seçimi ile başkan ve yönetim kurulu şekillenecek. Hepimizin amacı Sinop’a hizmet etmek. Fakat yol ve yöntemler farklılık gösterebilir. Ben inanıyorum ki herkes Sinop için en iyisini yapmaya gayret etti. Önümüzdeki günlerde görev alacak yönetim kurulu yapacağı bir faaliyet planını, eylem planını kamuoyu ile paylaşacak. Kentimize hayırlı olsun diyorum"

27 KİŞİLİK SİNOP TSO MECLİSİ
Mavi Listeyle Meclise Girenler: Berrin Keskin, Burhanettin Atıcı, Ercan Güner, Osman Yücel, Cenk Akça, Mehmet Yüksel, Sabri Açıköz, Ahmet Soysal, Sedat Çınar, Osman Mızraklı, Ali Özdemir, Timur Aydemir, Mert Kanal, Salim Akbaş, Erol Derici

Kırmızı Listeyle Meclise Girenler: Kazım Taşkan, Engin Yaman, İbrahim Asal, Süleyman Yazıcı, Şener Çöl, Yaşar Altuntaş, Sedat Sever, Tunay Orhan, Aydoğan Bilik, Şerafettin Özcan, Mustafa Denizci, Eyüp Özdemir
 
Editör: Vitrin Haber