Türkiye'de trafik lambası olmayan tek il olma unvanına sahip Sinop, son dönemlerde yaşanan ölümlü kazalar nedeniyle o unvanını kaybetti.

İlk olarak Sinop-Ayancık karayolu üzerinde Atatürk Devlet Hastanesi önünde yaşanan ölümlü kaza ardından sinyalizasyon lambası konulan Sinop'ta, trafik ışıkları için ikinci adres sanayi kavşağı oldu. Kavşağa karayolları ekiplerince yaklaşık 20 adet sinyalizasyon lambası yerleştirildi. 

İl Trafik Komisyonunca 21 yıl önce alınan kararla ulaşımda aksamalara neden olduğu gerekçesiyle trafik sinyalizasyon lambaları kaldırılmıştı. 

BEDELİNİ ÇOK ACI ÖDEDİK
Belediye Başkanı Barış Ayhan, kavşakta yaşanan kazaların sonuçlarının çok acı olduğunu belirterek; “Kentimizin gelişimiyle birlikte geçmişte yaşanan olumsuzluklar gibi can kaybının yaşanması, artık büyüyen kentimizde böyle bir ihtiyaç söz konusu. Sanayi sitesinde Karayolları Genel Müdürlüğünün çalışma sahası içerisinde olan bölgede yeni bir trafik sinyalizasyon uygulaması var. Trafikte hiçbir olumsuzlukla karşılaşmamak için, burada böyle bir ihtiyaç duyulduğunu Sinoplular olarak gördük. Bedelini çok acı ödedik. Gencecik insanlarımızı trafiğe kurban ettik. Buna benzer kazaların yaşanmaması için burada trafik sinyalizasyon uygulaması var. Biz de bunun kentimiz için zorunluluk olduğunu duyuyoruz. Onun için bu çalışmalar kapsamında Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne bizim de destek olduğumuzu belirtiyoruz" diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber