Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için Sinop'ta dün gıyabi cenaze namazı kılındı. 

Soma’da meydana gelen maden faciası, tüm yurtta olduğu gibi Sinop'ta da büyük üzüntüye neden oldu. Yurt genelinde ve tüm büyük elçiliklerde 3 günlük yasın ilan gedildiği kazanın ardından, dün Sinop'ta da ölen madenciler için gıyabi cenaze namazı kılındı. 

Cuma namazı için Alaaddin Camisi'ne toplanan yüzlerce Sinoplu, kazada hayatını kaybeden madenciler için ellerini semaya açtı. İl Müftüsü Mustafa Erkan'ın cuma namazı öncesi verdiği vaaz sırasında duygusal anlar yaşandı. Milli birlik ve beraberliğe en çok bu günlerde ihtiyaç olduğunu belirten İl Müftüsü Mustafa Erkan, ülkeyi bölmek isteyen bölücülere fırsat verilmemesi ve oyunlarına gelinmemesi gerektiğini vurguladı. Ülke insanının bu acı karşısında tek yürek olduğunun altını çizen Müftü Erkan, konuşmasının sonunda yüzlerce Sinoplunun 'amin'leriyle iştirak ettiği bir dua yaptı. Cuma Namazında'da tüm yurttaki camilerde olduğu gibi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan ve birlik beraberliğe vurgu yapan hutbeyi Alaaddin Camisi İmam Hatibi Abdullah Güney okudu. Cuma nazı sonrasında İl Müftüsü Mustafa Erkan tarafından kazada hayatlarını kaybeden maden işçileri için gıyabi cenaze namazı kıldırıldı.

Namaza Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Gündoğdu, AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, Saadet Partisi Sinop İl Başkanı Cavit Üçüncüoğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 


Editör: Vitrin Haber