Ankara'da 21 Haziran'da başlayan ve pazar günü sona erecek olan 'Sinop Tanıtım Günleri' binlerce vatandaşı ağırlıyor. Bir çok kurum ve kuruluşun destek verdiği organizasyonda Sinop'un en üst seviyede tanıtımı amaçlanıyor.  

“Sinop Tanıtım Günleri” nin Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılışı görkemli bir törenle gerçekleştirildi. Törene; Sinop Valisi D. Ahmet Cengiz, AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Ulaştırma eski Bakanı ve Sinop eski Milletvekili Yaşar Topçu, AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, Sinop eski Valisi Zeki Şanal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Alpay, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda kamu kurum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 


Açılışta konuşan Vali Dr. Ahmet Cengiz, Sinop'un 2011 ve 2012'de uyum, birlik ve beraberlik içinde, seferberlik havası ile bulunduğu yerden bulunması gereken konuma taşınması için birçok ilki gerçekleştirdiğini söyledi. Vali Cengiz; "Bu gün de ilk defa Başkentimizde Sinop Tanıtım Günleri düzenleyerek çok önemli bir ilki daha başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Heyecanla, aşkla ve şevkle bu günü hazırlayan tüm arkadaşlarıma ve bu heyecanı bizimle paylaşan değerli misafirlerimize minnet ve şükranlarımı arz ederim. Değerli Misafirler Sinop'un Ankara'ya çok uzak olduğu gibi bir algı var. Hâlbuki Sinop, Ankara'ya en yakın sahillerden biridir. Bu algıda tahmin ediyorum Ankara - Sinop yolunun etkisi olmuştur. Ama son yıllarda Sinop, tarihinin en büyük yol yatırımını aldı. Açılan ve açılmakta olan tünellerle, yapılan ve yapılmakta olan köprü ve viyadüklerle Sinop, Ankara'ya çok yaklaştı. Haritanın unuttuğu, yolların teğet geçtiği bir il olmaktan çıktı. Artık Ankara'nın gözünden ırak olmaktan kurtulmalı, hem gözüne hem gönlüne yakın olmalı diye düşündüğümüz için, Ankara'yı Sinop'a götürelim diye Sinop'u Ankara'ya getirdik. Tarihten gelen Âşıklar Adası, Âşıklar Kenti, Türkiye'nin Kaptan Köşkü, Suya Tutunan Şehir, Sevgi Şehri gibi çok sayıda unvanı hak edip etmediği görülsün diye, En çok hamsi balığının Sinop'ta tutulduğu bilinsin diye, Tüm İlçeleri, yaylaları, köyleri ile Sinop'un Ankara'ya çok yakın olduğu öğrenilsin diye Sinop'u Ankara'ya taşıdık. Tekrar organizasyonda emeği geçen Yön Gruba, haftalardır bu işe hazırlık yapan belediye başkanlarımıza, kaymakamlarımıza, STK'larımıza, başta Kültür Turizm İl Müdürümüz olmak üzere tüm müdürlerimize, Ankara'da, İstanbul’da, Sinop'ta kısacası her yerde yaşayan Sinoplu Hemşerilerimize ve siz değerli konuklarımıza bu mutluluğu bize yaşattığınız, bizimle paylaştığınız için teşekkür ediyorum." dedi.

Sinop'un il merkezi ile ilçelerinin tanıtıldığı ve birçok kurumun destek verdiği tanıtım günleri etkinliği pazar günü sona erecek. 








Editör: Vitrin Haber