Sinop ve ilçelerindeki tarihi ve kültürel mirasları yaşatan özel tasarımlar ziyaretçilerin beğenisine sunulacağı etkinlikte Sinop'tan gelen işletmeler İstanbul'da yaşayan hemşehrileri ve diğer misafirler için özenle hazırladıkları birbirinden güzel ürünleri standlarda yerini aldı. 

1 Kasım itibariyle kapılarını İstanbullulara açan Sinop Tanıtım Günlerinde renkli görüntüler yaşanmaya başladı bile. Tanıtım günlerinin resmi açılış töreni ise yarın (2 Kasım) 18:00'da yapılacak. Etkinlik sayesinde hem gurbette yaşayan Sinoplular memleket özlemini giderecek, hem de İstanbullular Sinop'u tanıma ve Sinop lezzetlerini tatma imkanı bulacak. 

SİZ GELEMEZSENİZ BİZ GELİRİZ
Sinop Tanıtım Günleri Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD) ve Sinop Dernekler Federasyonu’nun (SİNDEF) ev sahipliğinde gerçekleşiyor. Organizasyonun soganı ise "Siz Sinop'a gelemezseniz, biz Sinop'u size getiririz"

Sinop Dernekler Federasyonu’nun (SİNDEF)  Başkanı Engin Kırmızıgül ve Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD) Başkanı Mehmet Kuru, İstanbul'da yaşayan tüm Sinopluları getirecekleri misafirleriyle birlikte Yenikapı'da başlayan tanatım günlerine davet etti. Sinoplu İş Adamları Derneği (SİAD) Genel Başkanı Rafet Orhan'da tanıtım günlerinin ilk gününde organizasyonun yapıldığı alana gelerek programa destek verdi ve tüm Sinopluları, Sinoplu iş adamlarını ve iş dünyasını tanıtım günlerine davet etti.   


1 MİLYONU AŞKIN ZİYARETÇİ BEKLİYORUZ
Tanıtım Günlerinde 1 milyonu aşkın ziyaretçinin stantları gezmesini beklediklerini belirten (SİNDEF) Genel Başkanı Engin Kırmızıgül, "Organizasyonu yapacağımız bu 4 gün içerisinde 1 milyonu aşkın vatandaşımızın standlarımızı ziyaret etmesini bekliyoruz. Valiliğimiz, il genelindeki belediyelerimiz, spor kulübümüz, ticaret odamız ve Sinop'taki kültürel anlamda faaliyet gösteren derneklerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve SİNDEF'imizle birlikte bu etkinlik düzenleniyor. Yöresel ürünler stantlarımız, bunun yanında Sinop'un yöresel yemeklerinin ikram edildiği stantlarımızla tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz" dedi.


 
Editör: Vitrin Haber