Sinop Hasibe Hatun Erkek Yatılı Kur’an Kursunda hafızlık eğitimi gören öğrenciler TSK tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine karşı yapılan "Zeytin Dalı Harekatı"nın zaferle sonuçlanması için tarihi Alaaddin Camisinde öğleni müteakip Fetih Suresi okuyup dua etti.

Program Hasibe Hatun Erkek Yatılı Hafızlık Kur’an kursu öğrencilerinin Fetih Suresi okumalarıyla başladı. Akabinde cemaate konuşan Sinop İl Müftü Yardımcısı Abdullah Söylemez, cephedeki askerlerimizin muzaffer olmasını diledi. 

Söylemez; “Diyanet İşleri Başkanımızın tavsiyeleri üzerine ‘Zeytin Dalı Harekatı’ boyunca camilerimizde Fetih Suresi okumaları devam etmektedir. Ecdadımız, ordu cephede savaşırken geride kalanlar cephedeki askerlerin muzaffer olmaları için dua ederlerdi. Bizlerde aynı şekilde askerlerimiz cephede mücadele ederken, onların muzaffer olmaları için dua ediyoruz. Bu Kur’an bülbülleri de asker abilerinin muzaffer olmaları için Kur’an Kursunda Fetih Suresini okumaya devam etmektedirler. Bugün de burada Cenab-ı Hakk’ın cephedeki askerlerimizi muzaffer kılması için dua etmeye toplandık. Cenab-ı Hak askerlerimizi muhafaza buyursun. Cenab-ı Hak ismini Peygamber Efendimizden alan Arslan yürekli Mehmetçiğimize ve kahraman polisimize yardım eylesin! Yiğitlerimizin burnunu dahi kanatmasın! Onlara güç kuvvet ve başarılar ihsan eylesin! Hainleri kahr-u perişan eylesin” diye konuştu. 
Yapılan dua ile son bulan programa; Kur’an Kursu öğreticileri, Hasibe Hatun Erkek Yatılı Hafızlık Kur’an kursu öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
Editör: Vitrin Haber