Sinop Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Salih Livaoğlu, Vitrinhaber Gazetesini ziyaret etti. 

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Serhat Özşahin ile bir süre sohbet eden Livaoğlu, Sinop'ta sürdürülen kurum çalışmaları hakkında da bilgi verdi. 

Sinop'ta TOKİ'nin yürüttüğü Kent Meydanı ve Millet Bahçesi Projesi'nde tarihi kale surlarının gün yüzüne çıkartılma çalışmaları büyük ölçüde tamamlandığını hatırlatan Livaoğlu, bir dönem Askeri Gazino olarak faaliyet gösteren binanın "Millet Kıraathanesi" olarak hizmete açılması için çalışmaların sürdüğünü söyledi. 

Yine TOKİ tarafından yürütülen ‘İlk Evim, İlk İşyerim ve İlk Evim Arsa’ projesi kapsamında Sinop'ta yapılacak olan 750 konutun 200'ünün kent merkezinde yapılacağını dile getiren Livaoğlu, yeni yapılacak 200 konutun yanı sıra Ekim 2021 tarihinde yapımına başlanan ancak bazı nedenlerden dolayı sürdürülemeyen 317 konutun ise ikmal ihalesinin 9 Kasım itibariyle yapıldığını belirtti.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi TOKİ başvuruları 14 Ekim tarihinde başlayıp 31 Ekim’de sona erdiğini kaydeden Sinop Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Salih Livaoğlu işyeri ve arsa son başvuru tarihinin ise 15 Kasım olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: Vitrin Haber