Sinop'ta Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Sinop Şubesi tarafından "Türkiye için TÜGVA Evet Diyor" yürüyüşü yapıldı. 

Yağan yağmura rağmen gerçekleşen yürüyüşe; SİMDER, Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Memur-Sen, Eğitim Bir-Sen, Birlik Vakfı, Cihannüma Derneği, İHH ve Askon destek verdi. 

Eski otogar mevkisinden saat 15.00'da başlayan yürüyüş sırasında vatandaşlar ellerindeki Türk bayrakları, pankart ve dövizlerle, Sinoplulardan Referandumda 'evet' için destek istedi. Katılımcıların ellerindeki "Biz mutlu günlerimizde 'evet' deriz", "Gençlerin enerjisi meclise hız katacak", "Türkiye'e evet çok yakışıyor" yazılı dövizler dikkat çekti.

YÜRÜYÜŞ ARDINDAN DUA VE MEHTERAN GÖSTERİSİ 
Yürüyüşün ardından TÜGVA üyeleri, yoğun yağışın altında İskele Meydanı'nda bir araya gelerek Suriye'de Beşşar Esed rejiminin İdlib'in Han Şeyhun beldesine düzenlediği kimyasal silah saldırısında hayatlarını kaybedenler için dua etti. Ayrıca yürüyüşün başlangıç noktasında ve İskele Meydanında Bafra Mehteran Takımı tarafından düzenlenen konser ilgiyle izlendi.

16 NİSAN ÖNEMLİ BİR DÖNÜM NOKTASI
Yürüyüşe katılanlara teşekkür eden TÜGVA Sinop Şube Başkanı Fatih Özcan yaptığı konuşmada, 16 Nisan'ın önemli bir dönüm noktası olacağını söyledi. İçeriden ve dışarıdan oynanan oyunlara karşı Türkiye'ye sahip çıktıklarını göstermek için "Evet" diye haykıracaklarını ifade eden Fatih Özcan, "Türkiye Gençlik Vakfı olarak, bu aksak sistem yerine, halkın ve özellikle gençlerin özne olduğu, hem seçtiği, hem seçildiği, hem de yargılayabildiği bir Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne geçmek istiyoruz. Bu geçiş sürecinde aktif rol oynayarak; bölgemiz, ülkemiz ve nesillerimizin geleceğine katkı sağlayacağımıza inanıyoruz. Bu amaçla, ‘Türkiye için evet’ yürüyüşü gerçekleştirdik. Bu yürüyüşte bizleri yalnız bırakmayan değerli Sinoplu hemşehrilerimize ve tüm STK temsilcilerimize teşekkür ediyoruz" dedi. 

 
Editör: Vitrin Haber