Sinop’ta Bilim ve Sanat Merkezinin (BİLSEM) şehir merkezinden 15 kilometre uzaklıktaki Osmaniye Mahallesine taşınmasını istemeyen öğrenci velileri, kararı yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti. 

BİLSEM önünde toplanan veliler; şehir merkezinde yürüme mesafesinde olan okulun taşınması nedeniyle doğacak mağduriyet nedeniyle birçok öğrencinin kayıtlarını sildirmek zorunda kalacaklarını belirtti.

Basın açıklamasında konuşan öğrenci velisi Hava Aydın, Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğünün eğitimin paydaşlarından biri olan velilere herhangi bir bilgilendirme yapmadan çocukların nice zahmetle kazanıp eğitim faaliyetlerine katıldığı Bilim ve Sanat Merkezini bulunduğu yerden 15 kilometre uzaklıkta bulunan Osmaniye Köyüne taşıma kararı aldığını bu durumun öğrencileri ve velileri mağdur edeceğini söyledi.

Bilim ve Sanat Merkezi binasının merkezdeki birçok okula yürüme mesafesinde olduğunu,  yürüyerek gelemeyecek durumda olan öğrencileri ise velilerinin 10-15 dakika zaman ayırarak okula ulaştırabildiğini belirten Hava Aydın, okulun taşınması durumunda öğrencilerin bu imkanlardan mahrum kalacağını diye getirdi.

OKULUN TAŞINMASI ÖĞRENCİLER İÇİN İŞKENCE OLACAK
Okulun öğrencilerinin yüzde 70’ten fazlasının rahatça ulaşabildiği bu yerden taşınmasının tam anlamıyla yüzlerce öğrenci için işkence olacağının altını çizen Hava Aydın sözlerini şöyle sürdürdü; “Okulumuzun ders saatleri düşünüldüğünde saat 16’dan saat 22’ye kadar eğitim faaliyetleri devam etmektedir. Okulun söz konusu yere taşınması halinde öğrencilerin çoğu öğrenim gördüğü okuldan çıkıp BİLSEM’deki dersine zamanında ulaşamayacaktır. Yürüme imkanı da olmayacağı için velisinin özel aracı olmayanların okula toplu taşıma ile gitmeleri de son derece güç olacaktır. Her öğrencinin bireysel eğitim aldığı bu kurumda ders zamanları farklı programlar olduğu için servis imkanı da mümkün değildir. Sonuç olarak geç kalmalar ve devamsızlıkların artacağı bellidir. Çocuklarımızın zorlu sınavlar ve farklı testlerden geçerek kazandıkları bu okuldan maalesef devamsızlıktan kayıtlarının silinmesi de diğer bir çekincemizdir. Durumun bu şekilde devam etmesi halinde ne yazık ki kurum öğrenci yokluğundan kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kalacaktır”.

Bilim ve Sanat Merkezinin iki yıl öncesinde yeni yerine taşındığını ve daha yeni düzen kurulan bu binadan başka yere bir kez daha taşınılmasının anlamsız olduğunu kaydeden Aydın; “Bu durum öğretmen ve öğrencilerimizin motivasyonunu olumsuz yönde etkileyecektir.
300’ü aşkın öğrenciye bu mağduriyeti yaşatmak yerine 50-60 tane İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeline başka bir yer bulmak bu kadar zor olmasa gerek. Bu sebeple bizler Sinop Bilim ve Sanat Merkezi velileri olarak bu taşınmanın gerçekleşmesini kabul etmiyoruz. Tüm karar vericileri bu yanlıştan dönmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber