Türkiye genelinde olduğu gibi Sinop'ta da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100. yıl dönümü Korona virüs nedeniyle tedbirler alınarak kutlanıyor. Bu kapsamda resmi tören Valilik önünde Atatürk Anıtına sosyal mesafe kuralına uyularak çelenk bırakılmasıyla başlandı. Programa İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, müdür yardımcıları ve şube müdürleri katıldı. 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İstiklal İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Yeşim Bulak yaptı. 23 Nisan 1920'nin, Türk milletinin iradesini temsil eden, milli mücadele tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirten Bulak: "Çoluk çocuk, yaşlı genç, kadın ve erkek topyekûn verilen bağımsızlık mücadelesinin sadece işgal kuvvetlerine değil tüm dünyaya ilan ve kabul ettirildiği bir tarihtir. Türk milleti Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde TBMM’nin açılmasıyla egemenliğini dost ve düşman herkese ilan etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1924 yılında meclisin açıldığı 23 Nisan tarihini bayram ilan etmiştir. Bundan 5 yıl sonra ise bu bayram çocuklara hediye edilmiş ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan edilen tek bayram olan 23 Nisan’ın 100. Yıl dönümünü yine el ele yürek yüreğe heyecanla kutlamanın gururunu yaşıyor" dedi. Ardından AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ve CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz'in kutlama telgrafları okundu. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması sonrası İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız tarafından, anıta çelenk konuldu.

Editör: Vitrin Haber